Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lehetnek apró pontszerű...

Mitől lehetnek apró pontszerű bevérzések babám nyakán, arcán, pocakján, kukiján?

Figyelt kérdés

4 hónapos lesz.

Tegnap jött ki, messziről alig látható, kb. úgy néz ki, mint mikor szuri után ott marad egy pici pötty. Pirosas-lilás. A legnagyobb sem haladja meg a gombostűfej méretét. Nem rengeteg, de akad pár darab.

Tapasztalt már ilyet valaki?

2011. dec. 31. 19:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Az arcon,nyakon lehet például hányásnál erőlködéskor.

De mint írtad nálatok máshol is van.

Láza,hőemelkedése nincsen,ugyanolyan a viselkedése mint máskor,nem nyugtalan,vagy aluszékony ?

2011. dec. 31. 19:51
 2/9 anonim ***** válasza:

"Azt a beteget, akin bőrvérzés mutatkozik, azonnal meg kell mutatni orvosnak! Figyelni kell a beteg általános állapotát, légzését, ellenőrizni kell a hőmérsékletét (hőmérővel), az alvó gyermek ébreszthetőségét. A hűvös végtagok, az aluszékonyság, a bevérzések megjelenése, szaporodása életveszélyes állapot jele. A betegnek haladéktalanul orvosi ellátásra van szüksége! Ha ügyelet vagy háziorvos nem érhető el, mentővel kórházba kell szállítani. Amíg orvos nem látja, nem szabad felügyelet nélkül hagyni! "

Én aggódós vagyok nagyon,én odatelefonálnék a gyermekorvosi ügyeletre tanácsért az biztos.

2011. dec. 31. 20:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Én is aggódós vagyok, ma már átolvastam az összes ezzel kapcsolódó cikket. Amikor a leukémiát kezdtem taglalni a férjemnek, kicsit kiakadt... :S Csak azért írtam ide, hogy ha van valakinek ilyen tapasztalata, érdekelne, náluk mi okozta..

Egyébként a kis manócskánkon nem vettem észre semmi különöset. Egész nap jókedve volt, nem sírt, rendesen evett.. Nem volt aluszékonyabb, annyit aludt, amennyit szokott. Nem beteg. És nem bő vérzés, csak 1-2 apró pontocska! Mondjuk most hajnalban 1x felébredt, de én azt a frontnak tudtam be, akkor szokott éjjel ébredezni.

2011. dec. 31. 20:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Vidd el az ügyeletre. Max. 1 felesleges autózás, de legalább megnyugszol.
2011. dec. 31. 21:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen vidd ügyeletre, mert nem akarlak megijeszteni, de az apró bevérzések lehetnek súlyos betegség tünetei is!
2012. jan. 1. 07:35
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

Előző vagyok. Ezt olvasd el.

2012. jan. 1. 07:36
 7/9 A kérdező kommentje:

Már olvastam, és írtam is a kommentbe.. De szerintem ha leukémia lenne, akkor nem kezdtek volna el halványulni. 1-2 már alig látszik, és azóta nem is jött ki új.

Lehet, hogy csak sírás közben erőltette meg magát. Vagy K vitamin hiány.

Minden esetre holnap megnézetem az orvosunkkal. Ezt az egy napot már kivárom.

2012. jan. 1. 10:13
 8/9 A kérdező kommentje:

Mégis bevittük elsején, mert már a száján belül, a nyelvén és a szájpadlásán is megjelentek a titokzatos lila pöttyök..

Az ügyeletről egyből a Madarász kórház haematológiájára küldtek minket. Egy vírusos ferőzés okozta, de azt nem tudják kideríteni, honnan szedte össze. A vérlemezke száma a normál 150 ezer helyett 5 ezer volt. Megvizsgálták az agyát és a belsőszerveit, de negatív lett az eredmény. A leukémiát így kizárhattuk. :) 2 este kapott gyógyszert, 7 órán át ment az infúzió. Ma engedtek haza minket, most már 180 ezer vérlemezke van, de még azért vissza kell járnunk vérvételre alkalmanként, mert ha nem tudja megtartani, gyógyszert fog kapni hosszabb távra.

Csak azért írtam le, hogy ha valakinek ilyesmi gondja lenne, tudja.

2012. jan. 4. 19:15
 9/9 anonim ***** válasza:
<örülök hogy nem lett komolyabb baja :)
2018. ápr. 15. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!