Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babámnak mit adhatok...

8 hónapos babámnak mit adhatok enni?

Figyelt kérdés
8 hónapos a babám és csak bébi ételeket eszik de ez kezd anyagilag sok lenni.Van 2 foga alól de még félek neki darabos ételeket adni,mert félek hogy meg fullad.mit adhatok neki enni reggelire ebédre uzsonnára vacsira?főleg vacsira ,mert éjjel még 2 szer fel kell enni.Lehet hogy éhes?Tápszert kap.
2011. dec. 28. 19:59
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Mindent adhatsz már neki,darabosat is. Nem fog tőle megfulladni. Este adj kenyeret valamivel,és éjjel már ne etesd.
2011. dec. 28. 20:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Este a lányom 150 ml víz-8 kanál(9-et ír de úgy nagyon sűrű)kekszes vagy gyümölcsös vagy rizses-banános Nestlé tejpépet kap mellé lehúz 90 ml-3 adagolókanál tápszert.Szóval tejpépet adj, olyan mint a gríz, alig vártam, hogy adhassak neki, tudtam, hogy onnantól át fogja aludni az éjszakát.
2011. dec. 28. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Elvileg szinte mindent ehetne,olvasd el a recepteket.

2011. dec. 28. 20:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Ne félj darabosat adni!Próbáld ki, a babáknál egy idő után a rágás ugyan olyan reflex mint a szopizás mikor megszületnek.Hidd el az a 2 fog nem számít, mert úgy is hátul rág, és hiába nő még foga az úgy is még elől fog nőni, így mit sem számít mennyi foga van! :)Próbálkozz puha dolgokkal, mint mondjuk a banán, ez nekünk nagyon bevált.Én baba piskótát is adtam, mert az szépen szétolvad a baba szájában.

Vagy ebédnél próbálj darabkákat hagyni az ételébe.

Nekem 11 hónapos a lányom, de még mindig nem kap reggelit és vacsorát.10 kor kap gyümölcsöt, 2kor főzök neki, és mikor még 8 hónapos volt, akkor 5kor adtam neki tejpépet, mint ahogy előttem is leírták.Én most már joghurtot adok uzsira, de ez mindegy is.Reggel 8-kor és este 8-kor pedig tápit kap.De nem kel éjjel, csak ha fogzunk..

Lehet éjjel csak azért kel, mert megszokta.Ilyenkor adsz neki tápszert?Vagy csak vizet iszik?

2011. dec. 28. 20:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Ja és tényleg sok jó recept van a neten!De én már régóta főzök a babámnak, csak ha valami extrát szeretnék akkor nézegetem meg az oldalakat.

Amiket szoktam főzni:Saláta főzelék, Spenót főzelék, Sütőtök almával/krumplival/répával,krumpli főzelék, rántott halrudacska krumplipürével, brokkoli (ezt sok féle képpen szoktam csinálni pl, répával, sajttal...stb.), sóskafőzelék,néha kap pörköltet tésztával vagy nokedlivel.Most több nem jut eszembe! :) De sok variáció van.A húst pedig úgy oldom meg, hogy hó elején csinálok hús levest, abba rakok sok húst, és megfőzve jégkocka tartóba lefagyasztom.Ált. májat és csirke húst csinálok így!

20.30-as voltam

2011. dec. 28. 20:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Hidd el a picik ínye nagyon erős,sok mindent meg tudnak vele rágni,hiába nincs foguk!

Az enyémnek 8 foga van és úton még 2,de lusta rágni,hiába adok neki darabosat,egybe lenyeli!

Olcsóbbá teheted az étrendjét ha te vásárolsz friss gyümit,zöldséget! Nagyon egyszerű ezeket megcsinálni!

Ma ezeket kapta a kisfiam:

Reggeli:200ml.tápszer

Tízórai:párolt fahéjas alma-körte

Ebéd:krumpli-karfiol-husi pici olíva olajjal

Uzsi:Sinlac maradék párolt gyümivel keverve

Vacsi:270ml.tápszer

1 éves

Ezeket pürésítheted,de villával is összetörheted,hogy azért mégis legyenek benne darabok!

Sok sikert!

2011. dec. 28. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!