8 hónapos babámnak mit adhatok enni?
Ne félj darabosat adni!Próbáld ki, a babáknál egy idő után a rágás ugyan olyan reflex mint a szopizás mikor megszületnek.Hidd el az a 2 fog nem számít, mert úgy is hátul rág, és hiába nő még foga az úgy is még elől fog nőni, így mit sem számít mennyi foga van! :)Próbálkozz puha dolgokkal, mint mondjuk a banán, ez nekünk nagyon bevált.Én baba piskótát is adtam, mert az szépen szétolvad a baba szájában.
Vagy ebédnél próbálj darabkákat hagyni az ételébe.
Nekem 11 hónapos a lányom, de még mindig nem kap reggelit és vacsorát.10 kor kap gyümölcsöt, 2kor főzök neki, és mikor még 8 hónapos volt, akkor 5kor adtam neki tejpépet, mint ahogy előttem is leírták.Én most már joghurtot adok uzsira, de ez mindegy is.Reggel 8-kor és este 8-kor pedig tápit kap.De nem kel éjjel, csak ha fogzunk..
Lehet éjjel csak azért kel, mert megszokta.Ilyenkor adsz neki tápszert?Vagy csak vizet iszik?
Ja és tényleg sok jó recept van a neten!De én már régóta főzök a babámnak, csak ha valami extrát szeretnék akkor nézegetem meg az oldalakat.
Amiket szoktam főzni:Saláta főzelék, Spenót főzelék, Sütőtök almával/krumplival/répával,krumpli főzelék, rántott halrudacska krumplipürével, brokkoli (ezt sok féle képpen szoktam csinálni pl, répával, sajttal...stb.), sóskafőzelék,néha kap pörköltet tésztával vagy nokedlivel.Most több nem jut eszembe! :) De sok variáció van.A húst pedig úgy oldom meg, hogy hó elején csinálok hús levest, abba rakok sok húst, és megfőzve jégkocka tartóba lefagyasztom.Ált. májat és csirke húst csinálok így!
20.30-as voltam
Hidd el a picik ínye nagyon erős,sok mindent meg tudnak vele rágni,hiába nincs foguk!
Az enyémnek 8 foga van és úton még 2,de lusta rágni,hiába adok neki darabosat,egybe lenyeli!
Olcsóbbá teheted az étrendjét ha te vásárolsz friss gyümit,zöldséget! Nagyon egyszerű ezeket megcsinálni!
Ma ezeket kapta a kisfiam:
Reggeli:200ml.tápszer
Tízórai:párolt fahéjas alma-körte
Ebéd:krumpli-karfiol-husi pici olíva olajjal
Uzsi:Sinlac maradék párolt gyümivel keverve
Vacsi:270ml.tápszer
1 éves
Ezeket pürésítheted,de villával is összetörheted,hogy azért mégis legyenek benne darabok!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!