Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Húst hogyan adjak először a...

Húst hogyan adjak először a kisfiamnak? Hogyan lesz belőle püré?

Figyelt kérdés
2011. dec. 27. 22:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Én almával turmixoltam neki először (botmixerrel). Teljesen pürés lett :)

Azzal együtt turmixold, amit szeret!

2011. dec. 27. 22:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Rendben. És mit adhatok neki? Csirkemellet főve?
2011. dec. 27. 22:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, a főtt csirkemell valamivel összeturmixolva jó lesz.
2011. dec. 27. 22:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Én úgy adtam hogy összefőztem a zöldséggel és azzal együtt turmixoltam le!

Pl:vízben megpároltam egy kis sárgarépát majd mikor félig puha volt akkor rádobtam egy kis kocka csirkemellet(ezeket előre adagokba lefagyasztottam)majd mikor a hús is megpuhult rádobtam felkockázott almát!Azzal csak pár másodpercig pároltam,hogy ne menjen ki a vitamin az almából és turmixoltam!Ha kellett anyatejjel hígítottam de lehet tápszerrel is!

De ezt bármilyen más zöldséggel megteheted a puhulás sorrendjében!

Remélem tudtam segíteni!

2011. dec. 27. 22:40
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ebből készíthetek lefagyasztásra is 1-1 adagot?
2011. dec. 27. 22:42
 6/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Én is pici kockákban fagyasztottam le a csirkemellet. Sózni nem kell, főleg, ha gyümölccsel kevered! Én nyers almához raktam hozzá.
2011. dec. 27. 22:44
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nyersen fagyaszd a húst, mert sok baba nem eszi meg a főtt fagyasztottat. :)

Nagyon gyorsan megfő egy adagocska.

2011. dec. 27. 22:46
 8/10 anonim ***** válasza:

En vettem egy adag csirkemellet, felvágtam kockákra és tálcán (zacsko alatta hogy ne tapadjon le) lefagyasztottam. Majd mindet beraktam egy zacskoba és ha kell, akkor kiveszek egy darabot. Ugyan így a csirkemájjal is.

Vagy fott burgonyával, fott zoldséggel turmixoltam. A hus és a máj bármikor johet, nagyon szereti.

2011. dec. 28. 10:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Ok. Tehát nyersen felkockázom, fagyasztom. Mekkora kockákat rakjak el? 6 hónapos. Kb. 200g gyümit/zöldséget eszik alkalmanként. Ebbe mennyi húst tegyek neki?
2011. dec. 28. 11:49
 10/10 anonim ***** válasza:

4.vagyok!

Én olyan 2x2 cm -es kockákra vágtam!De ezt te látod majd mennyire lesz "húsevő" a fiad mennit kíván!Az én fiam ha már a sütőtökbe sok husi volt nem volt hajlandó megenni!

2011. dec. 28. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!