Hogyan raktok el ételt a babátoknak?
Én pl. megfőzök és megpárolok egy rahedli zöldséget és gyümölcsöt. Mivel van egy csomó bébiételes üvegem, amit kaptam nővéremtől még pár hónapja így én abba rakom bele a különböző ételeket miután botmixerrel átmentem rajtuk vagy szétpasszíroztam őket.
Én pl. minden zöldséget és gyümölcsöt külön - külön rakom el. Nem keverem össze őket.
Így megy a fagyasztóba és, ha szükségem van pl. sütőtökre és almára, akkor kiveszek két üveget, felolvasztom és lehet is enni. Vagy egybe vagy külön - külön.
Szia, én is elrakom a babámnak előre, mert sokkal egyszerűbb kivenni a fagyasztóból, ha nincs idő főzésre.
Szoktam eltenni főzelékeket már készen (tökfőzelék, zöldborsó, zöldbab, kelkáposzta, lencse stb.), sőt, tettem el neki vajas-gesztenyés krumplipürét is, mert túl sokat csináltam belőle és ugyanolyan finom volt kiolvasztva, mint frissen. Husit szoktam még előre eltenni, mert ugye nem eszik sokat, így veszek 2 csirkecombot, lesütöm, szépen lefejtegetem a csontról és befóliázom kis adagokban. Télen raktam el sütőtököt is, mert imádja és azt tudom neki többféle körethez keverni, előre lesütöttem, aztán lepépesítettem és kis adagokban lefóliáztam. Tettem el neki kimagozott, lecikkezett mézédes körtét is, azt pedig kis vajon szoktam néha megpárolni, uzsonnára imádja. Húsleves levét is el szoktam rakni kis joghurtos poharakba, mert azok nagyon jók akár főzeléket is higítani, felengedni.
alma-cékla-sütőtök-répa variációit főzöm/sütöm, majd babavízzel összeturmixolom (botmixerrel), megy aventes pohárban a fagyóba.
Egy hétre készítem el, reggelente egyet kiveszek, az kiolvad a tízóraira pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!