Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek 3 vagy több gyereke...

Akinek 3 vagy több gyereke van válaszolna köszönöm, főleg kisebb korkülönbségesek?

Figyelt kérdés

3 gyerekem van, most 4.5 és 2 évesek a "nagyok" és 5 hónapos a legkisebb. Lesz könnyebb mikor nagyobbak lesznek? Nem panaszkodni akarok (mert nyilván visszacsinálni már nem lehet, egyébként a harmadikat már nem terveztük) csak valami kis biztatást olyantól, aki úgy érezte az első hónapokban években hogy összecsapnak a feje felett a hullámok. Totál ki vagyok készülve,kb.havonta megbetegszem magas láz stb. holott korábban 3 évente egyszer ha beteg voltam, se éjjelem se nappalom. A középsőm hisztis és ezerrel féltékeny, a legkisebb eddig hasfájós volt, most fogzik alig bírom letenni, éjjel 4szer ébred van hogy vissza se alszik, a legnagyobbam ovis ugyan de elég gyakran küldik haza mindenféle programokra hivatkozva mert tudják hogy itthon vagyok a két kisebbel. Anyagilag nem állunk úgy hogy bébiszittert vagy más segítséget fogadjak. (annyira rosszul se állunk azért, de erre külön több ezer ft. nem telik). Bölcsi nincs a környékben. A férjem nagyon rendes, mikor itthon van próbál segíteni, de rengeteget dolgozik és látom rajta hogy nagyon fáradt. A karácsony egy kész katasztrófa volt.

Úgy érzem megbolondulok, szeretem, imádom őket, az életemnél is jobban, de erőm végén járok. Jó lenne tudni lesz e ez jobb és ha igen mennyi idő múlva? Köszönöm ha valaki válaszol!!!

2011. dec. 27. 18:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Van egy jó és egy rossz hírem:

A jó hogy igen lesz könnyebb,a rossz hogy majd évek múlva!

Addig nincs más mint kitartás és sok erő!!!

Nagyszülők, keresztszülők nem tudnak néha segíteni egy kicsit gyerekfelügyeletben,háztartásban???

2011. dec. 27. 18:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Nincsenek nagyszülők. Köszi:(
2011. dec. 27. 18:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bele se merek gondolni milyen lehet neked. Nekem csak egy gyerekem van aki most 2 éves de én is kezdek fáradni.

Nem is tudom elképzelni akkor milyen lehet hárommal?

Sajnos én is csak azt tudom mondani amit az első válaszoló: könnyebb lesz de még jó pár év.

Talán egy év múlva már egy fél fokkal jobb lesz mert a középső is oviba fog járni.

Azt meg egyenesen botrányosnak tartom, hogy hazaküldik a gyereket van otthon még kettő, ez is elfér" alapon.

Ilyet nem is lehetne tenni! Ovónőkkel nem tudnál beszélni, vagy más anyukákkal is ezt csinálják??

Kitartás.

2011. dec. 27. 19:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek. Nekem négy gyermekem van. A káosz marad, csak átalakul. Ami most gondot jelent és fáradt vagy miatta, az később nem lesz, de kapsz helyette más fárasztó megoldandó gondot. Nekem már "nagyok" de most van egy kilenc hónaposom mellettük. 11, 9 és ötévesek a nagyok. Elevenek, néha a hurrikán kismiska hozzájuk képest. Bunyóznak (fiúk és megy a hatalmi harc), húzzák az öcsit. Idén a karácsony is tiszta káosz volt. Amikor a pici megszületett nem volt egyszerű. Reggel fél hatkor kelek suli időben a pici mellett is, mert indítani kell a nagyokat suliba, kicsit vinni oviba. Éjjel szoptatás, fogzás, ma már tápszer is van. Szóval húzós. Akkor volt a legkönnyebb amikor még nem volt babuci és a fiúk legkisebbje oviba ment. Akkor amíg le nem betegedett valaki (általában egy kéthetente váltják itthon egymást) el tudtam mindent végezni és délutánig nyugi volt. Oviskorig kitartás!
2011. dec. 27. 19:32
 5/7 A kérdező kommentje:
ÓÓ köszi kedves utolsó! Remélem így lesz az nincs olyan nagyon messze (amíg mind ovis lesz).
2011. dec. 27. 20:19
 6/7 TKI Ibolya ***** válasza:

Nekem is 3 van,9 éves 6 éves és 9 hónapos.Én pont ma buktam ki rájuk így mérgembe mindenkit az ágyba parancsoltam este fél nyolckor.A két nagy ha suliban van akkor játék a napunk a picivel de ha itthon vannak mind akkor mi is olyanok vagyunk mint valami nagy hangos olasz család!:)

Néha én is kibukom és akkor még kiabálni is szoktam de közben meg olyan jó fejek!A karácsony kivételesen teljesen jó volt nálunk!

Szerintem majd ha a legkisebb is nagyobb lesz akkor lesz könnyebb,de akkor meg jönnek majd új problémák.

2011. dec. 27. 21:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy segíteni nem tudok, nekem még csak egy 9 hónapos Babám van, de nagyon szeretnék még több gyereket. Folyamatosan ezen agyalok, mert vágyom is a nagycsaládra, ugyanakkor félek is, mert a Fiam tipikus több emberes baba, sokszor megrémülök, hogy hiperaktív, alig alszik, állandó mozgásban van, 6 hónapos koráig egész nap kézben volt, mert egyébként üvöltött, szóval nehéz eset ...

Én fejet hajtok előtted és köszönöm, hogy megosztottad velünk a problémádat, én személy szerint erőt merítettem, hogy igen, nehéz lesz, de más is túléli :-)

Amit tanácsolni tudok, magamból kiindulva: Amikor úgy érzed, hogy összecsapnak a hullámok, gondolj arra, hogy pár év múlva felnőnek, és mennyire fognak hiányozni ezek a mostani problémák. Nekem ez mindig bejön ... Már most visszasírom az újszülöttkori pillanatokat, pedig elég durva volt!

Kitartást és sok - sok erőt kívánok Neked!

2011. dec. 27. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!