Kislányomnak nagyon sebes, érdes a feneke ott, ahol összeér a két kis popsija. Szerintetek mitől van? Mivel kenjem be neki?
Az én lányomnak akkor volt ilyen a feneke, amikor hasmenése volt napokig és hiába tettem tisztába rögtön, mégis kicsípte. A mi doktornőnk nagyon jó, azt javasolta, hogy keverjek össze 1/3 arányban sudokrémet, canestent és advantan kenőcsöt. Majd néha erősen, vastagon hintőporozzam a fenekét és a pelenkát is. Ezt a két ápolást váltogassam. 1-2 nap alatt szépen meggyógyult a feneke.
Ha valamelyik összetevő nincs otthon, akkor fele-fele arány is jó, az is használ. ( az advantan receptköteles, különböző bőrkiütésekre való, gyorsan hat)
Csak egyféle Canesten van, használhatod a 6 hós babádnál is. Sokkal hasznosabb, mint, hogy elfertőződne, ezért kell bele a Canesten.
A múltkor találkoztam egy másik anyukával akinek a fiának ugyanilyen volt a feneke, de neki sajnos heges maradt a popsija, mert az ő orvosa nem mondott semmit.:(
Igen, a lányomnak is durva, piros kidudorodásos, és már több helyen vérző volt a popsija.
A babádnak mitől ilyen? Hasmenése van, vagy nem vettétek észre a kakit és órákig csípte a fenekét?
Van egy-két baba akinek kifejezetten érzékeny a popsija, és bár addig nem volt ennyire érzékeny a bőre, most pelenkaváltás, fürdetőkrém váltás miatt jobban kiütötte, vagy étrend változás miatt megváltozott a széklete, ami jobban kikezdte az érzékeny popiját. Egy ismerősömnél volt ilyen, neki a dokija valami kikeverős krémet írt fel a patikából, és az segített rendbe tenni. Remélem a javasolt kombináció nálatok is beválik...
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!