Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányomnak nagyon sebes,...

Kislányomnak nagyon sebes, érdes a feneke ott, ahol összeér a két kis popsija. Szerintetek mitől van? Mivel kenjem be neki?

Figyelt kérdés
2011. dec. 26. 21:43
 1/10 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak akkor volt ilyen a feneke, amikor hasmenése volt napokig és hiába tettem tisztába rögtön, mégis kicsípte. A mi doktornőnk nagyon jó, azt javasolta, hogy keverjek össze 1/3 arányban sudokrémet, canestent és advantan kenőcsöt. Majd néha erősen, vastagon hintőporozzam a fenekét és a pelenkát is. Ezt a két ápolást váltogassam. 1-2 nap alatt szépen meggyógyult a feneke.

Ha valamelyik összetevő nincs otthon, akkor fele-fele arány is jó, az is használ. ( az advantan receptköteles, különböző bőrkiütésekre való, gyorsan hat)

2011. dec. 26. 21:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors segítséget!!! Lehet, hogy buta kérdés lesz, de a Canestenből csak egyféle van? Azt használjam a hat hós babánál, amit én is használok? Nektek is olyan durva tapintású volt ott a kis bőre?
2011. dec. 26. 21:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Csak egyféle Canesten van, használhatod a 6 hós babádnál is. Sokkal hasznosabb, mint, hogy elfertőződne, ezért kell bele a Canesten.

A múltkor találkoztam egy másik anyukával akinek a fiának ugyanilyen volt a feneke, de neki sajnos heges maradt a popsija, mert az ő orvosa nem mondott semmit.:(

Igen, a lányomnak is durva, piros kidudorodásos, és már több helyen vérző volt a popsija.

A babádnak mitől ilyen? Hasmenése van, vagy nem vettétek észre a kakit és órákig csípte a fenekét?

2011. dec. 26. 22:06
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem volt hasmenése és olyan sem volt, hogy órákig ne vettük volna észre, hogy kakilt, talán max. egy fél órát lehetett úgy, hogy nem gondoltam, hogy kaki van, mert semmi arra utaló jel nem volt :-(((( Holnap az lesz az első, hogy kipróbálom a sudocream-canesten kombit, illetve ahogy írtad be is fogom hintőporozni. Nagyon köszönöm a segítséget!!!
2011. dec. 26. 22:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Sok sikert és mielőbbi gyógyulást! Remélem segítettem!:)
2011. dec. 26. 22:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én is remélem, hogy be fog válni!!!! További szép estét!!!
2011. dec. 26. 22:32
 7/10 alaszka ***** válasza:
Nekünk a sima Sudocrem is használ ilyenkor.
2011. dec. 26. 22:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Nekünk az nem vált be és egyre csúnyább lett, de nagyon remélem, hogy ez a kombináció segíteni fog.
2011. dec. 26. 22:41
 9/10 Kerria ***** válasza:

Van egy-két baba akinek kifejezetten érzékeny a popsija, és bár addig nem volt ennyire érzékeny a bőre, most pelenkaváltás, fürdetőkrém váltás miatt jobban kiütötte, vagy étrend változás miatt megváltozott a széklete, ami jobban kikezdte az érzékeny popiját. Egy ismerősömnél volt ilyen, neki a dokija valami kikeverős krémet írt fel a patikából, és az segített rendbe tenni. Remélem a javasolt kombináció nálatok is beválik...

Jobbulást!

2011. dec. 26. 23:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd el orvoshoz, hiszen teljesen biztosan csak ő tudja megmondani mi kell rá.
2011. dec. 27. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!