Mik azok a dolgok amiket gyógyszertárban kell beszereznem az újszülöttnek, de már recepten kívül?
Én szoptatok, de saját tapasztalatom az, hogy a baba igenis szomjas és az anyatej az étel. Én kamillateát adok neki, az bejött. Gézlap és vatta kell a baba olajozásához és a köldökápoláshoz. Mindenképpen kell alkohol, amivel lázmérőt és amit esetleg kell sterilizálni tudsz. Szerintem orrszívó porzsívót is vegyél. Nem tudom, hogy a dokid felírta-e, de kell vagy napraforgó, vagy parafinolaj, én az utóbbit használom. Kell még babafürdető krém, ilyen gyógyszertári, mert az újszülöttek bőre még nem bírja a babakozmetikumokat. Esetleg ha akarsz vehetsz szájpenészre ecsetelőt, de szerintem ezt elég akkor, ha tényleg szükséges. Az én dokinénim írt fel popsikrémet is, de az nem jött be, a sudokrém sokkal jobb. Ja és gátsebre is vegyél fertőtlenítőt, de annak a nevére nem emlékszem, mert császárral szültem és csak akkor találkoztam a cuccal, amikor megvettem és már oda is adtam egy barátnőmnek, így megnézni se tudom, de a gyógyszeréészek simán megmondják mi kell. Ennyi jutott eszembe.
Sok sikert, boldog babát és elég tejet kívánok :)
szia!
Nyugodtan vegyél meg mindent előre a gyógyszertárból ami kell,én is megvettem már mindent nem várom meg hogy fel írják mert mint ahogy már írták a baba nevére taj kártya is kell és az tényleg időbe telik na meg ne a férjemet terheljem majd a szaladgálással én jobb szeretem megvenni a dolgokat :-) én is megvettem mindent mert pl:nekem olyat is mondtak a korházban nem biztos hogy adnak. Gyógyszertárból ezeket vettem:
-70%alkohol( a köldök fertőtlenítéséhez)
-Hexachlorophenes hintőpor(köldök kezeléséhez)
-Lázcsillapító germicid-lázkúp
-kamillatea (szemek illetve a bőr tisztítására)
-vigantol olaj(D vitamin-2 hetes kortól kell)
-konakion/K-vitamin/ (kizárólag szoptatás esetén hetente 1 ampulla)
-Glycerin-bórax (zájpenészre)
-steril gézlapok kicsi és nagyméretű is (köldökre)
-szoptatáshoz anyatej serkentő tea(laktoherb)
-napraforgó olaj (hajlatokra)
-Sterill vatta (tisztogatáshoz)
-neogranormon vagy sudocrem (piros popsira nagyon jók)
-Tena betét (szüléshez) fontos hogy vigyél mert álltalában már a korházakban nem adnak betétet az anyukáknak!
-vehetsz még eldobható bugyit is igaz én itt nálunk nem kaptam de vannak gyógyszertárak ahol lehet kapni,városokban.
-intim mosakodó és törlő kendő
Remélem tudtam segíteni!
Jó babavárást!
32 hetes kismama
az előző válaszoló vagyok csak elfelejtettem még egy pár dolgot:
-Hydrophylles fürdetőkenőcs
-unguentum infantun fonoVII hungaro-gal(gyermek kenőcs)
-melltartó betét
-orrszívó nos ez amelyik neked szimpatikusabb én kézit vettem,de van elektromos és porszívós is.
-lázméró: itt is van választék bőven én vettem egy digitálist is 1200.-ért meg egy higanyost is 200ft.-ért,azért biztosabb ha 2 van netán elromlik a digitális akkor mégiscsak legyen valamilyen ami jó. a baj mindig akkor jön amikor az ember nem számít rá.
-fülltisztító(elsősorban a köldök ápolásához) mert a baba fülét nem szabad piszkálni.
na remélem mindent leírtam:-)
-
Amíg nincs a babának TAJ száma, az anyáét kell ráírni úgy, hogy az eslő számjegy 8-as legyen!
A többi adat a babáé. Amíg kórházban vagytok, apuka kiválthatja.
A kamillával vigyázzatok, mert előfordulhat, hogy allergizál!
Valaki írta, hogy az anyatej étel, nem értek egyet: az eleje mindig vizes, az a szomjoltó, és szopi közben termelődik a zsírosabb hátsó tej, ami ételnek felel meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!