Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiborultam! 15 hónapos fiam...

Kiborultam! 15 hónapos fiam minden este én altatom el, éjjel 3x is ébred, akkor is én kelek fel hozzá, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most is épp altatni akartam,de esze ágában sincs aludni,pedig csak délelött aludt.Párom nem is érdekli h mi van,nézi a tv-t ugyanúgy.Már volt h kértem h ő altassa el,de nem nagyon örült az ötletemnek.Egész nap lótok-futok,egy perc nyugtom sincs,mindig várom az estét h tudjam nézni a műsorokat legalább.Most is nézném az x-faktort,de nem tudom mert a fiam nem hajlandó aludni,a kiságyában üvölt.Igy letettem,ő meg játszik az autójával amihez az apja aszisztál.Értem én h ő 12 órázik,ráadásul fizikai munkát,de alig foglalkozik vele,és ez az altatás is,mindig rám hárítja,pedig jól esne ha legalább 1x nem nekem kellene.Ha szólok akkor neki áll feljebb.Mit tegyek?vagy csak én fújom fel?
2011. dec. 17. 20:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem a két éves van amikor még mindig 3szor kell éjjel, a kicsi meg talán most szokik rá arra, hogy átaludja az éjszakát, vagy legalább is, alszik 6-7 órát egyben. A férjem tényleg sokat segít, amikor itthon van, 12 órázik Ő is, de nem várom el tőle, hogy Ő altassa el a gyerekeket, hiszen sokat dolgozik, én meg ezért vagyok itthon, ezt vállaltam, és tudtam, hogy amikor dolgozik, rám hárulnak a gyereknevelési feladatok. Nem tudom, miért baj, ha este autózik a kisfiaddal, akkor tud Vele játszani. belegondoltál abba, hogy 12 óra munka után mennyire lennél Te fáradt? Az X-Faktort pl nézhetitek együtt a gyerekkel is, aztán majd elalszik rajta, de az nem olyan műsor, amit ne lehetne csak fél szemmel nézni, és közben a gyerekkel is játszani, figyelni. Ha egy komolyabb filmet szeretnél nézni,nézd meg dvd-n, amikor tudod, hogy van egy kis nyugi, vagy pl vasalás közben. Én ezt akkor szoktam, amikor a gyerekek alszanak, vasalok és közben megy valami jó kis film, így a vasalás sem uncsi.Szerintem egy kicsit túlreagálod, bár igaz néha én is kivagyok.Nem akarlak bántani, de mégis van egy percnyi nyugtod, hiszen akkor nem volnál itt, és én sem volnék itt, ha nem érnék rá. :-) Kitartás, türelem.
2011. dec. 18. 04:35
 12/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!bár jött kétféle vélemény is.lehet tényleg én reagálom túl:)csak rosszul esik h ő sosem altatja el és ezt ki is jelenti.Igaz most is dolgozik,hajnal fél 5re ment 1-re jön.
2011. dec. 18. 08:06
 13/15 anonim ***** válasza:
Igaz még csak 5 hónapos a lányom, de én teszem le aludni nappal is meg este is és mindig én kelek hozzá, ha cici kell neki, ha nem. Mi így szoktuk meg és én is nyugodtabb vagyok, ha én csinálom, mert én már kitapasztaltam mit hogy kell. Nem érzem tehernek, hiszen úgyis felébredek rá éjjel és ha a párom menne át, akkor sem tudnék visszaaludni amíg el nem altatja.
2011. dec. 18. 16:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam 14 hónapos, cicin alszik el, és éjjel rengetegszer kel fel. Kb 5- 6 alkalommal (ilyenkor vagy cici, vagy sétálgatás,ringatás megy, de ha olyanja van, akkor 3 órán keresztül nem alszik vissza).A Férjem segítene, de nem tud. Sajnos kicsi korában, pont azért, mert másnap dolgoznia kellett, mindig én mentem be hozzá, így ezt szokta meg. Nekem most volt egy nagyon mély hullámvölgyem, amit úgy oldottunk meg, hogy amikor nem akart el vagy visszaaludni, akkor a Férjem is átjött, és együtt néztük, hogy játszik, vagy nézegettünk könyvet együtt,és felváltva szundikáltunk.Jót tett nekem, hogy nem egyedül kellett kínlódni vele a sötétben. Ja, az én Fiam sem alszik nappal, max kétszer fél órát, tehát nem az van, hogy nappal kialudná magát.

Egyébként megfigyeltem, hogy akinek alszik a gyereke, az elképzelhetetlennek tartja, hogy vannak olyan gyerekek, akik nem hajlandóak erre, és úgy gondolják, hogy minden esetben a szülő tehet csak az egészről. Nálunk például szigorúan ugyanúgy megy az esti rituálé azóta, amióta hazajöttünk a kórházból, és ennek ellenére nem megy a dolog.és a cici kérdést sem tudtam éjszakára megoldani, pedig több mint egy hétig kínlódtam vele éjjelente, hogy nem adtam oda neki, és mégsem sikerült leállnunk vele.

Ez van, én megértem a problémádat, és ha nem is rendszeresen (mert másnap kemény lehet 12 órát dolgozni), csak addig, amíg újra erőre kapsz, jó lenne, ha az apuka is be tudna segíteni.

2011. dec. 18. 22:37
 15/15 A kérdező kommentje:
részeben ugyanaz a helyzet áll fenn mint nálatok,fiam senkivel sem hajlandó elaludni,csak velem,még az apjával sem,tegnap beszéltük meg a dolgokat
2011. dec. 19. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!