2 hós fiam nem fordul a hang irányába, ugye ez nem azt jelenti, hogy süket? Viszont van olyan amikor zajra össze rezzen vagy megijed. Mit csináljak?
Én is azt mondom, nyugodj meg!
Velünk előfordult, hogy aludt a baba, és egy pici zörejre felébredt, de olyan is volt, hogy ott ráztam 10 centire a fülétől a csörgőt, és nem volt semmi reakció...
Azóta 6 hónapos és szerintem jól hall.
hello!
Én is ezeken paráztam, főleg mert van egy ilyen kisfiú akit ismerek, hogy csak az egyik fülével hall. De 2 hósan még nagyon pici, nem igazán tudja elkülöníteni - a globalitás jellemző rájuk, látás és a hallás szinten is. Majd ahogy érik az idegrendszer, úgy fogod ezt látni folyamatában, hogy már a részletek fogják érdekelni, a hangokat elkülöníti. A kiskönyvben általánosságokat írnak, de mindegyik baba más, az enyém sem aszerint fejlődött ami a könyvben "követelmény":)
ne aggódj!
üdv,
7hós baba anyukája
Mi is és más ismerősünk is gondolta azt, hogy nem hall a gyereke. De eddig, akiket én ismerek mindenkinek jó lett az eredménye. Vidd el vizsgálatra, hogy kiderüljön. De az, hogy nem néz a hang irányába elvileg nem jelenti azt, hogy nem is hall.
Mindig azt javasolják, hogy zajongj mellette és ha odanéz, akkor jó. De ez sok esetben egyáltalán nem működik, mert a gyereket nem érdekli az adott hang/zaj. A gyerek pupilláját nézd, hogy azzal reagál-e (nem vagyok orvos). Nekünk ma reggel ezzel mutatta az orvos, hogy hall a pici (műszeres vizsgálat előtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!