Ha egy baba abbahagyja 6-7 hónaposan a szopit, miért kell tápszert kapnia?
Mert kell a napi 5dl tejalapu/étel vagy ital/
Pluszba vitaminok vannak benne
Tejet meg én legalább is 1 éves kor után adtam mert nehezen emészthető megfekszi a gyomrát, és nem tápláló annyira
íIletve 6 hónaposan nem fog olyan változatosan enni hogy értékes tápanyagokat be tudja vinni a szervezetébe a létfontosságú
1 éves kor alatt nem adunk tehéntejet a gyereknek.
és mivel az étkezése sem teljes még (mert ugye rengeteg mindent nem ehet, söt el sem tudja a nyers dolgokat rágni) így kellenek a vitaminok, ásványi anyagok és a tej is maga.
a tápszer nem ördögtöl való, söt sokkal jobb mint a töltöttkáposzta vagy tehéntej ennyi idösen.
habár sokan nagyanyáink elvét valják és simán adnak 8 hós babának töltöttkáposztát és tehéntejet.
egyébként a tehéntejjel 1 évesen is nagyon lassan kell kezdeni. elöször fözni vele, majd lassna, adagolni, ha hasfájása lesz töle (mert a tejfehérje nagyon nehéz megemészteni) akkor 2 éves koráig hanyagolni kell.
ha nem fáj a hasa, nem fosik, ha´ny töle akkor szerintem normális esetben 15 hós kora küröl már ihat tehéntejet.
mert kell neki a tejalapú a csontok fejlődéséhez. Napi 500 ml a javasolt, de nem baj, ha picit kevesebb, vagy nem mindig jön össze.
Ha túl korán, vagy hirtelen kezded el neki adni a normális tejet, akkor kiütheti, allergiás reakció léphet fel, ekcmás lehet, ilyenkor javasolt kitolni pár héttel, majd ismét próbálkozni.
amíg nő a baba, addig kell a tejalapú a csontokhoz
1. gyerekem 1 éves korig kapott tápit aztán boltit, már bánom hogy nem tovább adtam neki. 2. már 3 éves koráig ezt itta, ez kellett neki, és örülök neki. Most van egy 1,5 évesem, remélem ő is megissza majd legalább 2,5-3 évig. Bár ő elég keveset iszik meg egyszerre kb. 170-et. De még akkor is jobb mintha boltit kapna amiben alig van valami.
Az utolsó tökéletesen megfogalmazta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!