Ehet a baba 6 hónapos kortol glüténeset vagy nem? Babapiskota, h. Keksz?
Szia!
Ma már volt egy ilyen kérdés. Ott is írtam, hogy én nem adnék még. Ráér egy évesen ilyesmit enni!
Én adtam nem lett semmi bajuk.
De szerintem ez nem az a kérdés, amit egy itteni statisztikával kéne eldöntened. Ahogy az első válaszoló írta, nézd meg a családban milyen hajlamok vannak, dönts el, hogy óvatosabb akarsz lenni, vagy ezt már túl óvatosnak gondolod. Szerintem ebben itt nem tudunk segíteni.
szia! pont ma volt egy hasonló kérdés (6 hós ehet-e már háztartási kekszet), de mivel azt a válaszomat, hogy inkább babakekszet ajánlok, lepontozták, Neked is válaszolok és kifejtem, hogy érthető legyen (úgy felhúztam magam, hogy azt hiszem utoljára írok ilyen témában).
szóval a gluténtartalmú ételeket fokozatosan 6-8 hónapos kortól bátran be lehet vezetni. az időpontot a hozzátáplálás "előrehaladottsága" határozza meg, szóval ha csak most kezdted, később adj a babádnak lisztes kajcsit.
a háztartási kekszet inkább a tojás, ízfokozó és egyéb adalékanyagok miatt nem ajánlják, ennek a témának köze sincs a lisztérzékenységhez. persze sokan adnak már 6 hónapos babának is háztartási kekszet, de ez hasonlóan anya döntése, mint a korai hozzátáplálás, a tej 1 éves kor alatt stb.
a lisztérzékenység veszélyénél épp a korábbi glutén-bevezetést ajánlják.
én babakekszet adnék a 6 hónaposnak.
remélem segítettem, jó egészséget!
Leírom, ahogy én tudom. Külföldön élünk. Itt 6 hónapos kortól erősen ajánlják a glutént tartalmazó dolgok bevezetését, amennyiben a család allergiamentes. Eleinte kis mennyiségben, majd emelve. Épp amiatt, mert ha ebben az időszakban van bevezetve, akkor jobban hozzá tud szokni a szervezetük, mint ha sokat várnak vele. Az a legjobb, ha akkor van bevezetve, amikor a baba még anyatejet is kap, mert az anyatej segíti a glutént tartalmazó dolgok lebontását és helyes felhasználását, sőt, a kettő együtt minimálisra csökkenti az egyik fajta (elfelejtettem a típust) diabétesz későbbi kialakulását.
Nekem elég hihető a dolog, nem úgy hangzik, mintha felelőtlenül tanácsolgatnák. De én más tészta vagyok, mert itt nagyon sok minden máshogy működik és az évek alatt már kitapasztaltam, hogy azért mert más, még nem feltétlenül rossz és sok dologban (nekem) jobb, mint a magyar verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!