Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mennyire "káros",...

Szerintetek mennyire "káros", ha a babát járókába tesszük? Sógornőm csúnyán letolt, hogy nem tesz jót a kicsinek a későbbi fejlődésének.

Figyelt kérdés
2011. dec. 14. 16:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
90%
Jaj, ez régi lemez. Szerintem ez is olyan, hogy meg kell találni a mértéket. Nyilván nem jó a gyereknek, sem a mozgásfejlődésének, sem a lelkiállapotának, sem az értelmi fejlődésének, ha egész napra bevágják a járókába, hogy legyél szépen el, de sokszor nincs más megoldás, ha főzöl, ki kell vinned a szemetet, el kell menned wc-re, és nem mered otthagyni. Nálunk a lakás közepén van, mindent lát, mi is őt, amikor kisebb volt akkor rövidebb időkre tettem be, tényleg csak muszájból, ha sírt kivettem, sosem volt ebből gond. Szépen játszott, nézelődött, "beszélgettünk", én közben vasaltam, takarítottam. Most már nagyobb, és néha ő akar bemenni ( kivehető az eleje), bemászik, és akár egy fél órán keresztük is elbíbelődik, van bent egy csomó játék. Szóval nem teszel rosszat, csak mértékkel használd, addig amíg szükségét érzed.
2011. dec. 14. 20:23
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem kb. annyira lehet "káros", mint babakocsiban vinni sétálni, meg gyerekülésbe tenni, ahelyett, hogy 24 órát kendőbe rád kötve hordanád és még a wc-re is úgy ülsz rá... :)

Most komolyan: napi össz. 1-2 órától, amíg te gyorsan megcsinálsz néhány dolgot vagy kiviszed a szemetet stb, miért lenne baja????? Ez szimpla józan ész.

Amúgy az egyik válaszoló nagyon jót írt a korai felállással és elindulással kapcsolatban, tényleg nem szabad örülni neki! Nekünk a Gekko-ban mondták, hogy az a jó, ha minél tovább "földközeli" állapotban marad a baba, tehát sokat kúszik-mászik, nem baj, ha csak 10-11 hónapos korában áll fel.

És valóban lehet benne valami, mert a nagyfiam, aki 6 hónaposan felállt és még nem volt 10 hónapos, amikor egyedül is járt már, most 5 évesen elég kezelhetetlen sokszor. Úgy mondták, hogy túlmozgásos. Az idegrendszere nem bírta követni a mozgásfejlődését, emiatt elég sok gond van vele. Nem hiperaktív, csak van 1-2 dolog, ami nehéz neki, így most megyünk vele a nevelési tanácsadóba.

A kicsi (2 éves), meg pont az ellenkezője. 10 hónaposan állt csak fel és bizony 16,5 hós volt már, amikor teljesen önállóan elkezdett járni! Addig csak 2-3 lépést mert egyedül megtenni és inkább mászott. Előtte sokat kúszott is. Tehát kb. 7 hónapig kúszott és mászott, míg a nagy csak 3-ig.

És a kicsi, a dackorszak ellenéri is, sokkal kezelhetőbb és nyugodtabb, ez már most látszik!

Szóval ne siettessétek a felállást, járást stb...

2011. dec. 15. 07:12
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves 17:46-os! A családunkban szinte minden gyerek ilyen korán kezdett mindent és egyik sem lett hiperaktív vagy gerincproblémás. Nem egész nap kompozott az én gyerekem se, meg nem volt egész nap járókába. Egyébként tök olyan mint egy másik gyerek. Kiegyensúlyozott, érdeklődő, szépen elvan a korának megfelelő játékokkal.

Egyébként meg a nem kívánom, hogy akárki gyereke is hiperaktív legyen, de ez kezelhető probléma, amit nagyrészt el is nő a gyerek ha megfelelő bánásmódban részesül és a szülei nem ijednek meg tőle és nem dugják homokba a fejüket!

2011. dec. 15. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!