Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 év körüli babátok miket eszik?

1 év körüli babátok miket eszik?

Figyelt kérdés

Írhattok akár napra lebontva pl reggeli ebéd vacsi stb, vagy általánosságban.

Meddig szopizott/kapott tápszert?Miért hagyta el?

Kicsit bajban vagyok az étrendünkkel:)

2011. dec. 13. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok mérvadó, mer enyém már 2. gyerek és nagy zabás. Az első gyerekem 5 félét eszik 2.5 évesen, teljes csőd az étkezése, bár 15 hós koráig ő is normálisabban evett.

Szóval, a kicsim 13 hós és ezeket:

reggel: tej (2dl)

10 órai: joghurt, v. sajt, v. keksz, v.mi 10óraira való

Ebéd: húsos főzelék 220 gr körül

Uzsonna: gyümölcs- almacikkek, 4-5 mandarin, imádja a sajtot (trappista, parenyica- elvileg tutira nem szabadna még kapnia) , keksz, kölesgolyó, túró rudi (néha),

vacsorára amit mi éppen rántotta, túrós tészta, pizza, vajas, felvágottas kenyér sajttal, stb.

elalvás előtt 2 dl tej

2011. dec. 13. 14:06
 2/7 anonim ***** válasza:
előző vagyok: 7 hetes koráig szopizott, utána tápszeres lett. 1 éves kor körül fokozatosan adagolva álltunk át a tejre, azóta 13 hós korától 3.5-ös tejet iszik.
2011. dec. 13. 14:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Reggeli: kb. 260-280 ml tápszer

Tízórai: valami szilárd, pl: sült alma (gerezdekre vágva sütöm kb. 20 percet), kenyér, kifli vagy kalácsfalatkák, hozzá esetleg sonka, trappista sajt, kis darabokban a szájukba adva, babakeksz, kölesgolyó (ezzel megy a Vigantol is)

Ebéd: főzelék, amennyi beléjük fér (hetente kb. 5x húsos)

Megy a krumpli, rizs, répa, zöldborsó, sárgaborsó, zöldbab, cukkini, brokkoli, spenót, kevés karfiol, káposzta, karalábé, hagyma, stb.

Uzsonna: tejpép, többnyire külön teszek bele gyümölcsöt is, főleg almát, körtét, banánt. De az almás-narancsos tejpépet is szeretik, lényeg hogy jó kemény legyen.

kb. kéthetente tejbegrízt is főzök 11 hós koruk óta, fele tej, fele vízből, semmi bajuk nincs tőle, nagyon szeretik, főleg hígabban.

Vacsora: kb. 260-280 ml tápszer

Koraszülött ikrek, sajnos csak pár csepp tejet tudtam nekik adni, aztán tápszeresek lettek. Dec. 27-én lesznek egy évesek.

2011. dec. 13. 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:

8kor ébred, tej/kakaó 2-2.5 dl egy éves koráig szopizott,fokozatosan vezettem be a tehéntejet, 2.5-et kap.

Reggeli egy órával később, pogácsa, vajas kenyér,felvágott,péksütemény

Ebéd: vagy főzelék, vagy legtöbbször,amit mi eszünk

Főzelékből 2-2.5 dl

Uzsonna(4kor), gyümölcs túróval naturjoghurttal, vagy csak joghurt, mikor mi

6 körül mandarin,kis keksz,vagy túrórudi(nem mindenneap)

Fél 8 vacsora,tejpép,tejbegríz,ebédről ami marad,vagy kenyér sonka,sajt

Fürdés és fél9 kor Tej/kakaó 2-2.5 dl

Amióta nem szopizik,átalussza az éjszakát

13 hónapos

2011. dec. 13. 14:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Én ugyanúgy vagyok, mint az 1. válaszoló. Első fiam étkezése egy csőd, ő még 5 féle ételt sem eszik meg 4 évesen. A kicsi egyéves és szinte mindent megeszik, bár mostanában hogy jön a szemfoga alig eszik valamit.

Nemrég hagytuk abba a szopit.

Reggeli fél 8-kor 2 dl tápszer és pár falat vajas-lekváros kenyér, sonkás-sajtos kenyér.

T: 1 dl gyümölcslé (házi, fagyasztott gyümölcsből)

E: amit mi eszünk ( ma pl. túrós csusza, amit kézzel evett, mert kanállal nem hajlandó enni, csak löki el a kanalat a kezemből), nagyon ritkán bébiétel

U: joghurt

V: amit mi eszünk: virsli,rántotta, bundás kenyér

Fürdés előtt 7 körül még kap 2 dl kakaót.

2011. dec. 13. 14:52
 6/7 manofül ***** válasza:
mindent megeszik az én fiam, persze még szopizik, és szerintem fog is még egy darabig :)
2011. dec. 13. 19:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm!
2011. dec. 14. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!