1éves gyereknek jár ingyenes védőoltás influenza ellen?
Szerintem ne a gyerekorvost, hanem az ÁNTSZ-t hívd fel, honlapjukon találsz telefonszámot és onnan továbbkapcsolnak az illetékes helyre, vagy interneten meg tudod nézni a lakóhelyeden található ÁNTSZ telefonszámát.
Náluk van pontos lista, hogy kik tartoznak a térítésmentes körbe. Az a tapasztalatom, hogy az orvosok nem feltétlenül tájékozottak. (Aki a gyermekvállalást az influenzajárvány idejére tervezi, az is jogosult az ingyenes oltásra, mégis elküldött a háziorvosom, a helyi ÁNTSZ iroda intézte el, hogy kapjam az oltást térítésmentesen. Jogszabály alapján jogosult voltam rá.)
Én úgy voltam vele tavaly is, idén is, hogy nem vártunk az ingyenes oltásra, inkább kifizettem a gyerekeimnek 4000-4000 forintot, és még novemberben beoltattuk őket!
Igazából már tavaly is rájöttünk, hogy így olcsóbban megúsztuk, mint mikor egyik betegségből a másikba estünk és sokkal több pénzt hagytunk a patikában különféle köptetőkre, lázcsillapítókra, szirupokra, stb...
A védőoltással tavaly egyszer sem lettünk betegek!... :-))
Az sem mindegy, hogy sokkal nyugodtabb voltam így, az iskolában csak januárban kapták meg a többiek az ingyenes oltást!...
(első beíró voltam)
mondjuk a közért nem éppen közösség ;)
akkor ajánlják ha bölcsibe, csanába vagy ilyen helyre jár, tehát nem heti 2x beszaladtok a boltba hanem gyerekek közé, ahol beteg gyerekek is előfordulnak (pl. a bölcsibe ahol anyának muszáj otthagynia)
nálunk 1 évest nem is oltanak ilyen esetben azt ajánlják nálunk, hogy a szülők oltassák be magukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!