Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha jön a foga a babának, és...

Ha jön a foga a babának, és emiatt (remélhetőleg emiatt) nem kér enni, akkor nem is éhes? Vagy, hogy etessem meg ha nem kér se cumisüvegből enni, se a kanalat nem fogaja el?

Figyelt kérdés
2011. dec. 12. 11:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? Szopik/tápos még?
2011. dec. 12. 12:02
 2/11 A kérdező kommentje:
6 hónapos, és tápszeres.
2011. dec. 12. 12:09
 3/11 xStefix ***** válasza:

Ha nem kéri, ne erőltesd. Kínálgasd, de ennyi. A fogzás nagyon kemény tud lenni, ne csodálkozz, ha időnként kevesebbet fog enni.

Ha fáj neki, próbáld valamivel csillapítani és ha jól esik neki, (hűthető) rágókát, rongyit adni rágcsálni. Hátha csökken a fájdalom, megjön az étvágya is.

2011. dec. 12. 13:35
 4/11 anonim ***** válasza:

biztos sokaknak nem fog tetszeni, de én adtam nekik mindig fájdalomcsillapítót, ha fájt a foguk. Homeós bogyót, Nurofent, Germicidet, attól függően, mennyire ordítottak.

Enyém ugyan szopott, de mást nem, mikor fogzott. Ráadásul a kicsinek feketéslila volt az ínye, elvittem megmutatni a védődőnek, mert azt hittem, baja van, de mondta, hogy csak fogzik.

2011. dec. 12. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
ja, a lényeg: majd eszik, ha éhes lesz, próbáld pohárból is.
2011. dec. 12. 15:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Tudod, néha annyira bőg, hogy én sem rettennék vissza a nurofentől, van is itthon. De addig ameddig nem vagyok biztos benne, hogy a foga jön, addig nem merek neki adni. Az ínye nincs bedagadva.
2011. dec. 12. 16:40
 7/11 anonim ***** válasza:
hát ha nem vigasztalja meg semmi, akkor lehet arra gyanakodni.
2011. dec. 12. 16:58
 8/11 A kérdező kommentje:

Ideig óráig abbahagyja, de aztán gondol egyet és újra rázendít:-)

Nem tudom mi lehet...

2011. dec. 12. 19:12
 9/11 anonim ***** válasza:

ha a foga, akkor levegőztetésre, babusgatásra kicsit könnyebb lenne neki.

Gyanakodnék betegségre is. Nálunk a kicsi sosem köhögött, volt, hogy be sem lázasodott, amikor beteg volt, csak annyira kibírhatatlanul viselkedett és nyűgös volt, hogy elvittek dokihoz. Eddig még mindig jól tettem. Most nagyon bacilusos idő van, nálunk egy hónapja betegek a gyerekek és nem is járnak se bölcsibe, se óvodába.

2011. dec. 13. 12:47
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy beteg lenne...tudod amikor ép nem sír, akkor remek a kedve, nevetgél, elvan...nem látom rajta, hogy beteg lenne. Annak csak volna valami nyilvánvaló jel.

Viszont észrevettem, hogy a tápszert nem nagyonn akarja még mindig cumisüvegből elfogadni, kanalazni csak-csak, de a vizet azt szinte vedeli. Soha nem ivott még ennyit mint amennyit mostanában iszik. Pedig nincs a lakásban melegebb, úgyanúgy megy a párologtató...valamiért mégis rengeteg vizet megiszik. Ami persze nem baj..sőt, nem is tulajdonítanék neki jelentőséget, ha a tápszert is elfogadná. De hát vízzel csak nem lakhat jól:-)

2011. dec. 13. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!