Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet, hogy már csak megszokás...

Lehet, hogy már csak megszokásból kel fel a babám éjszakánként?

Figyelt kérdés
5 hós a kisfiam, tápszeres. Ebédre már főzeléket kap, vacsira meg 3 napja tejpépet. Kb. 6 körül kapja a pépet, 7-kor fürdés, szundi, 10-kor még eszik tápot, aztán megint alvás. Amikor még csak tápot kapott, akkor fél 3 körül ettünk még, utána 6 - fél 7-ig aludt. Még mindig felkel fél 3-kor, de pl. ma éjszaka csak teát adtam neki, viszont nem ivott belőle, csak rágcsálta a cumit. Ha éhes, akkor ordít, úgyhogy azért gondolom, hogy csak megszokásból ébred. Amúgy tegnap este 10-től reggel 8-ig nem is evett, csak teát ivott ébredés után.
2009. máj. 16. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha rám hallgatsz az éjszakai teázásra nem szoktatod rá.

Van olyan gyerek aki még 2-3 évesen is felébred éjszaka inni.De ez nem más mint rossz szoktatás.Ha Te pár napig minden éjjel felkelsz inni,Te is rá tudsz szokni,és automatikusan megébredsz.Én amikor már nem ettek éjjel a gyerekeim,nem adtam helyette semmit.Mindhárom átaludta az éjszakát legkésőbb 3 hósan.Azóta is így van nálunk este 8-9 között alszanak el,és reggel 7-8 között ébrednek.

2009. máj. 16. 19:48
 2/4 anonim ***** válasza:
28%
Miért gonolja mindenki, hogy az éjjeli ébredés kizárólag a kajával meg esetleg a fogzással függhet össze? Jó, ezek gyakori okok, de lehet még a napközbeni élmény miatt, valami éjjeli kényelmetlenség (melege van, fázik, szorít valami, nem sikerül olyan pozícióba forognia, amilyenbe akart stb.). Sok baba akkor is ébred, ha leekvés előtt megtömik gabonapéppel, valaki viszont nem. Erre ninCs átalános recept. Lehet, hogy megszokásból ébred az enyém is, és ilyenkor az anyaközelség fontosabb számára, mint az a pár korty tej. Szerintem akinek ébredős babája van, nem nagyon tehet többet, minthogy kibekkelje ezt az időszakot, azt mondják elmúlik idővel. Az én 7 hós lányom 5-6 hós kora óta gyakrabban ébred, mnit kisebb korában. Ez van. Akinek, meg nem ébred az örüljön neki.
2009. máj. 16. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:
1éves a fiam 7kor főzelék 9kor tejcsi hajnali 1kor ébred eszik és 6kor ujra.ha nem lenne éhes nem fogadná el a kaját.szerintem
2009. máj. 16. 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:

szia

az én kisfiam megszokásból kelt fel.8hónapos kora körül döntöttem úgy,h szeretnék 6ig aludni-ő is kibirja,és szeretném erről leszoktatni.kitartással,suttogó módszerrel 3 hajnal volt a gázos...én nem tartom jónak,h 1 éves gyerkőcöket is még éjjel etetnek-de ezt mindenki döntse el maga.a te babád még kisebb-de ha csak játszik-én nem etetném..próbáld visszaaltatni,meg fogja szokni-és pár nap után nem fog felkelni..azt pedig kibirjátok valahogy..

2009. máj. 18. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!