Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkaphatja Apátol?

Elkaphatja Apátol?

Figyelt kérdés
Apukánknak be van egy kicsit gyuladva a mandulája,lázvan(mondjuk mostmár nem annyira durva,szerda este felment 39,3-ra,ma reggel már csa 38volt és mostmár du-án ota láztalan)Szedi az antibiotikumot plusz lázcsillapitó ha kell meg valami szopogatós.10 hós lányunk elkaphatja?Nagyon apás,és nem tudom külön teni tölle.Nem puszilgatja meg nem is ölelgeti,de egy légtérbe vannak és játszik is vele!Persze tudom hogy nem védhetem mindentöl,még napi kétszer szopizik is!
2011. dec. 9. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam mindig az apukájától kapta el a betegségeket,tőlem soha!

Vigyázz hogy ne menjen a közelébe,ne puszilgassa,stb.

2011. dec. 9. 18:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha csak megfázott,és nem influenza,az nem fertőző.
2011. dec. 9. 18:11
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem infruenza,a doki azt mondta hogy a mandulája meg van dúzzadva,meg azt is fájlaja!Köszönöm a válaszokat
2011. dec. 9. 18:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi ilyenkor maszkot vettünk fel.
2011. dec. 9. 18:49
 5/8 anonim ***** válasza:
nálunk ilyenkor apa mindig maszkban van és ugyanúgy ölelgeti a piciket - még nem kaptak el így semmit
2011. dec. 9. 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Maszk,sűrű szellőztetés stb.Nekem a doki azt mondta,hogy a megfázást is el lehet kapni.
2011. dec. 9. 20:53
 7/8 anonim ***** válasza:

A megfázásnál általában az történik, hogy a hideg idő miatt könnyebben szedjük össze a kórokozókat. De egyáltalán nem törvényszerű, hogy elkapja a lányod, pláne, hogy még szopik! Védi őt az anyatej, pláne, ha olyan kórokozóról van szó, amivel már a te szervezeted találkozott, mert akkor az anyatejben megvannak ellene az antitestek.

Amit tehettek: apa sűrűn mosson kezet, minél kevesebbet legyenek egy légtérben (tudom, ez a legnehezebb), gyakran szellőztess! Van pozitív tapasztalatom is: a nagylányom három hete hazahozott egy vírust, hányás-hasmenés járvány volt nálunk. Hányt, ment a hasa, nagyon rosszul volt napokig. Én persze takarítottam utána, egyebek, de egyikőnk sem kapta el, hála Istennek, még a 10 hónapos kisfiam sem, pedig nem anyatejes sajnos már rég! Én az évek folyamán azt tapasztaltam, hogy van amikor minden óvintézkedés hiába, máskor meg valamiért immunisak vagyunk a másik emberben lévő betegségre.

2011. dec. 9. 23:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Hát eddig úgy néz ki minden rendben,apa már láztalan,és Jázminnak sincs semmi baja,azon kivül hogy már pár napja meg van fázva,megy a sürü kézmosás és szellöztetés:))
2011. dec. 10. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!