Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik éri meg jobban: A...

Melyik éri meg jobban: A babakötvényt ha átviszem egy bankba és arra rakok pénzt, vagy ha nyitok neki egy másik bankszámlát és arra rakok mindig amennyit épp tudok?

Figyelt kérdés
Nemrég kértem át az otp-be a babkötvényt.Ott a nő aki intézte adott egy papírt, amin rajta van az éves kamatozása, de nem találom most a lapot, és egyik barátnőm mondta, hogy arra csak a berakott összeg után kapok 10%-ot jóváírva, de nem kamatozik, jobban megéri neki nyitni egy másfajtát.De én nem így emlékszem, hogy ezt mondták volna...Hogy van ez, tényleg egy másik jobban megérni??
2011. dec. 6. 17:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyik sem éri meg! Nem kamatozik egyik megoldás sem annyit, hogy az érjen is valamit 18 év múlva! Amit most az ember keservesen félretenne a gyerekének, azon 18 év múlva talán az esküvői ruháját meg is veheti. Sajnos még mindig ingatlanba és aranyba érdemes befektetni.
2011. dec. 6. 18:18
 2/5 anonim ***** válasza:
A babakötvényt nem lehet átvinni másik bankba.
2011. dec. 6. 18:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Átkértem az otbe,(kellett hozzá az adószáma a picinek, az én személyim lakcímkártyák), és ott már pakolgathatok hozzá pénzt, szóval át lehet kérni igen is.
2011. dec. 6. 19:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Rosszul tudod, át lehet vinni a babakötvényt. Én is átkértem a MÁKtól a saját bankomhoz. És a két év alatt már nem egy bank hívott, hogy nekik kedvezőbb a kamatozásuk, nem viszem- e át hozzájuk, legutóbb 2 hónapja hívott az Alianz.

Erre a számlára én nem teszek pénzt, mert ezt csak 18 éves kora után veheti fel.

Én egy takarékban nyitottam egy számlát és arra teszek félre pénzt, már ha van mit. Erről ki is tudok venni, ha nagyon megszorulnánk és bármennyit tehetek be. Én nem elsősorban a felnőtt életére gyűjtök, mert ott van előbb az iskoláztatás, aztán még ki tudja, hogy mi lesz, mire ő felnő.

2011. dec. 6. 19:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia!Miénk is az otpbe van,viszont csak egy bizonyos összegig ad rá az állam támogatást,tehát ha ezen felül akarsz neki félretenni akkor érdemesebb egy olyan számlára mint mi is tettük.Mert igy az is kamatozik.Nekünk a cib bankban van egy ifjúsági számla,aminek annyi a kikötés hogy minimum 1000Ft-ot kell rátenni/hó.Minden hónapban kap matricát,és választhat érte ajándékot.Mi 6 matricáért szoktunk pl. 2500Ft könyvutalványt kapni,és a lányom választ magának könyvet.A nagylányom telefonfeltöltést szokott kérni.Ehhez se nyúlhat a szülő hozzá.A gyereknek bankkártyát is adnak,te meghatározhatsz limitet mennyit vehet le.Mi még sosem használtuk.De ha levesz a gyerek sms-t küld róla a bank.Ez persze nagyobbaknál jó.15 és 5 évesek a lányok nekünk jó ez.A kicsinek van mellette a babakötvény.Az én véleményem hogy félreteszek mert muszály hogy legyen tartalék,annyi nincs havonta hogy aranyba fektessem de a semminél több.
2011. dec. 6. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!