Hogy kezdtétek el a tej adását a kicsinek?
1 éves kisfiam nem eszi már meg a tápszert kipróbálnám a tejet. Miért kell először fele víz-fele tej? Kell egyáltalán? Laktatja az úgy annyira, mint a tápszer?
Köszönöm a válaszokat!
Én először úgy csináltam, hogy fele víz-fel tej, aztán amikor megkóstoltam mégis mit adok a lányomnak fogtam és kiborítottam az egészet. Utána kérdeztem meg a védőnőnket, és mondta, hogy felesleges higítani, bár van aki szokta. Ha allergiás nem segít hogy higítva van. SImán bele tettem a cumis üvegébe és oda adtam neki, 2,8 % osat, nem a 3,2-eset, azt csak akkor szabad ha ezzel jól el van.
Én is ettől féltem, hogy nem laktatja meg ilyenek, de én a sajátomból tanultam, mert ugyan úgy elvolt a tejcivel mint a tápszerrel, egyáltalán nem volt éhes tőle.
A kislányom már 20 hónapos.
1 éves kora óta kap bolti tejet.2.8-as magyar tejet adok neki felforralva.Sokan írják hogy nem kell forralni,én forralom.Úgy kezdtük hogy először csak reggel kapott rendes adagot,sose hígítottam.Mikor láttam hogy nincs tőle semmi baja akkor már este is azt kapott.Mikor még tápszert kapott a végén 3óránként kelt,amióta tejet kap 1-szer kel éjjel.Van olyan laktató mint a tápszer.Kb 15 hónapos kora óta pedig este sima tejet kap reggel pedig teszek bele neki kakaót vagy macikávét.Nem kell másokkal foglalkozni hogy mit mondanak,van aki még 2-2.5 éves gyereknek is tápszert ad.Nyugodtan adhatsz neki tejet.
Mivel lányom nem itta meg sem a tápszert, sem a tejet, ezért én főzelékekbe keverve adtam neki 2,8-as tejet, vagy esetleg gyümölcsturmixba tettem bele, mert így elfogadta.
Úgyhogy én így vezettem be neki 14-15 hónapos korában.
Ő mondjuk azóta sem hajlandó meginni, de bármilyen formában megeszi, érdekes kiscsaj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!