A kancsalsaggal mit kezdenek egy 8hos babanal?
Figyelt kérdés
Kislanyomnal ugy latom,hogy az egyik szeme beljebb van amikor elore nez .Nem is vettem eddig eszre csak nemreg figyelt fel ra az apukaja.Kell ezzel csinalni valamit?2011. nov. 30. 14:34
1/5 anonim válasza:
Vidd el a szemészetre. Mondjuk ráér még, mert a kancsalságot úgyis úgy vizsgálják ebben a korban, hogy mutatnak a babának különböző formákat, hol az egyik szemét letakarva, hol a másikat, és meg kell mondania mi az a tárgy. Ha még nem tud beszélni akkor rá kell mutatnia egy hasonlóra. Természetesen ezt egy 8 hónapos baba erre még nem képes, de biztos az ő korosztályának létezik másfajta vizsgálat. Nem feltétlenül fog szemüveget kapni, először különböző gyakorlatokkal megpróbálnak a kancsalságon javítani, és ha végképp nem megy, akkor kap szemüveget vagy tapaszt.
2/5 anonim válasza:
Mi 2 hónapja voltunk a fiammal, akkor volt 1 éves és konkrétan hárman fogtuk le, hogy a doktor nő meg tudja vizsgálni. 3-szor pupillatágító cseppet cseppentettek a szemébe, aztán beültünk vele egy sötét helységbe és egy vizsgáló eszközt tartott a szeme elé. Nem látták kancsalnak, csak azt mondták, hogy széles az orrnyerge és azért látszik úgy, de inkább vigyük vissza 3 évesen és akkor már nyugodtan tud ülni a gyerek és megtudják vizsgálni, meg én is kancsal voltam és erre való tekintettel is szükséges a kontroll. Szóval szerintem teljesen felesleges elvinni ilyen piciként.
3/5 anonim válasza:
Mutasd meg a dokinak, majd ő megmondja mi legyen.
4/5 anonim válasza:
Szia szerintem még ne vidd el.
Az én kislányom 8 hónapos lesz 22-én és néha be kancsalít és én mondtam a gyerek orvosunknak és ö mondta hogy el vihetem maszek alapon de nem fognak a szemével csinálni semmit lehet hogy majd vissza fog majd rendelni a doki ha el viszem de ilyen picinek még semmit nem csinálnak a szemével.
5/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, 4-5 hónapos korig "normál", hogy nem összehangoltak még a szemek. Az én kisfiamnál is sokáig úgy tűnt, az egyik szeme beljebb van, 6 hósan vittem el szemészhez. Nem volt pupillatágítás, csak tárgyakat mutattak neki különböző szögből, és kiderült: csak optikailag tűnik kancsalnak, mivel széles az orrnyerge - mint pl. az ázsiai embereknél. Kisfiam is amolyan mandulaszemű, állítólag ilyenkor gyakoribb ez az optikai kancsalság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!