Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kb. egy órája leesett 7...

Kb. egy órája leesett 7 hónapos babám az ágyról. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Lett egy pukli a homlokán, meg sírt kb 5 percig. Aztán megnyugodott, nevetgélt is egy picit, evett, és most alszik. A védőnő szerint nincs ok aggodalomra amíg nem hány, vagy nem kékül a szeme körül. Szerencsére egyik sem. Járt már így valaki? A pukli is aggaszt, meg ez az egész. Partettára esett. Szegénykém, itt bőgök felette, teljesen kivagyok.
2009. máj. 13. 16:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
sajnos a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordul az ilyesmi,a védőnődnek igaza lehet de ha az megnyugtat akkor vidd el az ügyeletre hogy megvizsgálják.
2009. máj. 13. 16:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A sírás mindenképp jó dolog. Főleg, hogy nevedgélt. Ha nem hány/hányt, nincs agyrázkódása. Keresztfiam esett le 1 évesen az ágyról parkettára, de ő rögtön hányni kezdett, a víz sem maradt meg benne, agyrázkódás. Amíg nem hány, addig semmi gond!
2009. máj. 13. 17:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se aggódj!Mi is a múlt héten estünk le az ágyról először padlóra.Sírtunk 3 percig majd megnéztem hogy látni valami sérülést és figyeltem fél óráig.De miután megnyugodott játszott tovább.

Mi is együtt sírtunk és bocsánatot kértem tőle amiért nem figyeltem rá.

2009. máj. 13. 17:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm hogy írtatok. A pukli sem jelent rosszat? Olyan gondatlan vagyok!!!
2009. máj. 13. 17:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem hány és nincs véraláfutás a szeme alatt, akkor tényleg nincs gond. Óvatosan megsimogathatod a homlokát, hogy a puklin kívül érzel-e még valamilyen szokatlan dolgot.

Az én fiam jó egy hónapja (négy hónaposan) borult ki babakocsiból a betonra hordozóval együtt. Már könnyebben gondolok vissza rá, de akkor tiszta ideg voltam, főleg, hogy az volt az első alkalom, amikor a nagyival egyedül ment sétálni. Volt egy hatalmas sírás, majd megnyugodott, aludt, amikor odaértem, akkor már vigyorgott rám és jó ízűen evett. Szintén volt puklija a homlokán és be is pirosodott, majd bekékült. Egész éjszaka mellette gubbasztottam, figyeltem, de teljesen normálisan viselkedett. Max neked is ennyit kell tenned, de ha bármilyen szokatlan dolgot tapasztalsz, mondjuk hogy rosszul eszik, vagy feltűnően sokat alszik, akkor nem árt megnézetned.

2009. máj. 13. 17:34
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Szép napot nektek! (szebbet mint az enyém...:) )
2009. máj. 13. 17:36
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

szia,

az én kisfiam úgy esett le az ágyról, hogy kifejezetten kértem a férjmet, hogy figyeljen rá, és ő ült mellette. puklija lett neki is, sőt, még le is horzsolódott a feje, de szerencsére más baja nem esett. áttapogattam a puklit hogy érzek -e alatta valami furcsaságot, de nem volt semmi. én kórházban rtg-ezek, rengeteg ágyról, innen-onnan lepottyant babát vizsgáltam már, és talán 2x találkoztam ilyen sérülésből adódó koponyatöréssel. de azok keletkezése is vitatható volt. szóval benne van a pakliban, ezért figyelni kell utána a babát, de szerencsére tényleg ritkán van baj, az ijedtségen kivül.

2009. máj. 13. 17:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Neked is nagyon köszönöm! Ez megnyugtató, hogy ilyen jó a statisztika.:) reméljük nem emeljük az arányt.:(
2009. máj. 13. 17:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg először is:)Azért este figyelj rá,nehogy rosszul legyen:),de reméljük semmi ok az aggodalomra:)

Tényleg olyan izgágák a babák,hogy esnek kelnek minden perben,barátnőm kislány múltkor majdnem a pelenkázóról esett le,azthittem ott halunk meg szívrohamban mind a ketten:D

2009. máj. 13. 18:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az én fiam is landolt már az ágyról a parkettre, sőt a sportkocsiból is kiesett a járólapra, nem vettem észre, hogy ott áll az ajtó mögött és odacsípte az ujját, amikor csuktam be az ajtót. Mindhárom eset után én is sírtam a babámmal együtt, természetesen magamat hibáztattam. Természetesen oda kellet volna figyelnem jobban, de hát utólag az ember már nagyon okos. Kérdeztem a férjemtől, hogy rossz anya vagyok-e emiatt, de ő azt felelte, hogy jó anya vagyok, csak ennyire eleven fiú mellett jobban oda kell figyelnem mindenre. Igyekszem ezt tenni. Ha elkezdenek járni, na akkor jönnek az igazi potyogások. Nyugodj meg és próbálj meg nem rágódni a dolgon, hidd el sajnos lesznek még ilyen esetek, a szomszéd kisfiú napi szinten elesik, leesik, na ez már baj.
2009. máj. 13. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!