Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is gondolkodik így?...

Más is gondolkodik így? Esetleg később megváltozik? Tapasztalatok? Vélemények?

Figyelt kérdés
Eredetileg egy gyerek fér bele a keretbe(anyagi)és miután toxémia, császár, koraszülés történt a sok negatív élmény miatt biztosan marad az egy, férjem is így gondolja mert nem akar szenvedni látni még egyszer akkor is ha ezeknek a dolgoknak a még egyszeri előfordulási esélye nem olyan nagy.Az a gondolatom hogy neki megadni mindent és ez tökéletesen ki fog elégíteni.Sokan szívják a véremet emiatt hogy milyen szép a kislány miért nem akarok még egyet és úgyis megváltozik a véleményem és az anyagiakra is van válaszuk hogy ha őt fel tudjuk nevelni akkor még egyet is.Anyukám:Tegyem el a ruhákat, majd ő megőrzi hátha meggondolom magam.Nem akarom egykeként elkényeztetni, őnző embernek nevelni, de ez elég volt egyszer.
2009. máj. 12. 16:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Mi is így gondoljuk. Nehezen lett 5 év alatt 2 terhességből a kislányom (11 hós), koraszülött volt, nehezen jött a tejci, majdnem nem is lett, kislányomnak veleszületett szívbetegsége miatt még függőben van egy műtétje 3-5 éves kora között dől el, hogy valóban kell-e műteni. És hát ott vannak a csúnya anyagiak is. Úgyhogy jelenleg nálunk sem lesz több baba. Az, hogy más erről mit gondol???? Szerintem senkinek nincsen ebbe beleszólása, csak a szülőknek, akik felnevelik a gyermeket.
2009. máj. 12. 17:09
 12/17 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek és semmi "elitélendő" nincs abban, hogy így érzel, de én mindezek ellenére azt is elképzelhetőnek tartom, hogy pár év vagy akár 5 év múlva mégis úgy érzed, hogy jó lenne még egy baba.

Szerintem ezt mindenkinek magának kell éreznie (a párjával együtt), hogy anyagilag, érzelmileg, testileg és mindenhogyan hány gyereket tudnak felelősségteljesen, szeretettel felnevelni!

2009. máj. 12. 17:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Akinek beteg babaja szuletett vagy nagy ijedtsegen,trauman ment at,az ertheto hogy elmegy a kedve egy idore vagy vegleg de az anyagi korulmenyek rosszabbodasa nem kimondott ok,inkabb sokan csak ebbe kapaszkodnak mert onzok es meg egyszer nem akarnak aldozatot vallalni,tisztelet a kivetelnek.
2009. máj. 12. 19:51
 14/17 anonim ***** válasza:
én tíz évig gondolkodtam és szerencsére besíkerült, a mi Istenünk !Mert mosmár azt gondolom hogy kár volt halogatni mert olyan nagy élmény nem killodok vele semmit !!! Még nem nagyon érzem az anygi gondokat peddig mi is féltünk de nem veszek rengeteg ruhát, játékot !!!
2009. máj. 12. 20:22
 15/17 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom: soha ne mondd azt, hogy soha!Császárral szültem, mert faros volt a baba és a 38. héten váratlanul beindult a szülés. Most 11 hós, több problémája is van: le van maradva a mozgásfejlődésben, le volt nőve a nyelve, nem szálltak le a heréi, veserfeluxa van, és most még a szemével kapcsolatban is találtak pici gondot. Szóval futkosunk orvostól orvosig, bár szerencsére talán egyik gond sem olyan, amit ne lehetne gyógyítani, helyrehozni. Mégsem jutott eszembe még soha, hogy ezek miatt ne legyen kistesó. Mi sem állunk túl jól anyagilag, a kisfiam még egy albérletbe született, de fő az optimizmus, a lakásgondok megoldódni látszanak, bennünk pedig napról napra erősödik a vágy egy újabb baba iránt! :) Talán Veled is így lesz, talán nem, de valóban: ezt mindenki maga tudja csak eldönteni.
2009. máj. 12. 22:23
 16/17 anonim ***** válasza:
Ugyanigy gondolom én is nekem is nehéz volt a szülésem.
2009. máj. 13. 07:09
 17/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát, s hogy teljes legyen a történet, nemcsak annyi amennyit leírtam:Mindketten kis híjján meghaltunk.Csak 1 napon múlt, s 2 hétig nem lehettem vele pont az első két hétben amit nekem nem fog visszaadni senki.Mindez az orvos hibájából.
2009. máj. 13. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!