Mennyit beszél a 19 hónapos körüli babád? Egyáltalán, tud beszélni? Mi nem vagyunk lemaradva?
19 hónapos lesz, a hó végén a kisfiam. Még, nem sok mindent beszél.. Nem vagyunk elmaradva?
Ezeket tudja:
-anya
-mama (tudatos)
-papa (tudatos)
-baba (tudatos)
-kóka =róka
-ama= alma
-mem= nem
-de=igen
-zebra= bebla
-tekő-teknős
Állathangok:
kutya
cica
egér
ló
tehén
majom
kakas
madár (mutatja, hogy mit csinál)
bárány
oroszlán
Kb. ennyi. Elég ez, ennyi idős korban, vagy azért már nagyobbnak kellene lenni a beszéd tudományának.
Van 1 kis barátnője (20 hónapos), ő már mondatokban beszél.. ezért kérdezem.
Valaki ennyi idősen már mondókázik, másnak még ennyi sincs a szókincse. Nincs olyan, hogy "kell".
Az én kisfiam is kb. ennyit mond, soha nem jutott eszembe, hogy baja lenne, hiszen mindent megért. Majd megnyilvánul, ha kedve lesz.
17 hónapos lányom már jóval több szót tud és használ,DE a mozgása,az valami hihetetlenül béna....:)
15 hónaposan indult el.Egyik ebben erős,másik abban,de 3 éves korukra szinte mind egyformák.
AZ én kisfiam 18 hónapos lesz vasárnap ezeket mondja:
anya
apa
papa
mama
baba
Bi (öcsém Norbi)
Adli (öcsém Adri)
Alni (a neve,Arni)
pápá
ama
semmi
nem
de
dádá (csak akkor mondja,ha rossz)
ótó (autó)
Vísz (víz)
bisz (busz)
tejcsi
tásci (bácsi)
néni
hápi
miá
vauvau
iá
kakó
pifli (kifli)
gyere
kukk
csüccs
tente
Szeret takarítani.Ő sokat beszél.Viszont későn indult el.Hát neki ez az erőssége.Dehogy van elmaradva.Szerintem ügyes nagyon.SOkszor én is aggódok,hogy el van-e maradva,mert nem tud mondókákat,de szerintem azt ne egy 1,5 éves mondjon.Hisz nem tud két szót együtt mondani.
Sok mindent megért.E.
20 hónapos kislányom hasonló szókinccsel rendelkezik, mint a kisfiad. Az állatok hangját ő is remekül utánozza.
A kis barátnője (1 hónappal fiatalabb) már nagyon sok mindent mond, utánozza a szavakat.
Persze, rossz, hogy az én lányom még alig beszél, de majdcsak megered egyszer az ő nyelve is.
Egyébként nagyon értelmes, okos, mindent megért.
Úgy lapozza a könyveket 1 éves kora óta, mint aki már 10 éves ezt csinálja. A formabedobóba a formákat már 16 hónaposan pillanatok alatt bedobálta. A kis barátnő pedig még ilyeneket nem tud...
Szóval tényleg másképp fejlődnek a gyerekek.
Most még gyűjti, szívja magába a dolgokat, aztán egyszer csak hirtelen dumagép lesz belőle. (Legalábbis nekem sokan ezt mondják). :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!