Mikor, mennyit, és mit eszik 10-12 hónapos babátok?
Szia!
Az én Kislányom 8-9 körül kel általában.11-12 körül alszik1-1,5 órát aztán olyan 4-5körül is ennyit.De viszont este csak 10-11 körül alszik el.Próbáltam napi egy alváshoz szoktatni mert elég kimerítő olyan sokáig fent lenni de sajnos nem megy.Nem lehet bírni vele.
És a tiéd?
10hónapos múlt a Kislányom
10 hónapos kislány, nincs még 8 kg, de sztem rengeteget eszik egyszerre, vszínű gyors az anyagcseréje.
Körülbeli időpontokat írok, nincs szigorú "evésrend"
9:30-reggeli - szoptatás
11:00-tízórai-gyümölcs (hol pépes, hol darabkák) kb. 150-180gramm
13:00-ebéd-főzelék, 220 gramm
17:00-uzsonna-gyümölcs+keksz, 200 gramm
20:00-vacsora-banános tejpép, keksszel, néha friss banánnal, 150-200 gramm
21:30 - lefekvés előtt szoptatás
Az én kisfiam 11 hós.
Reggeli:hajnali 5 -200ml tápszer
Tízórai:reggel 9 -220g gyümölcs
Ebéd: 12 -220g főzelék husival
Uzsonna:maradékfőzelék,vagy pép,vagy 1 natúr joghurt
Vacsora:este 8 -270ml tápszer
Azért kérdeztem,mert még hajnali 5 körül felkel enni,aztán alszik tovább reggel 8-ig,próbáltam már,hogy csak vizet adok neki,de akkor üvöltés van.
Nem gond ez az 5-kor kelés?
2. vagyok
Nem hiszem, hogy gond lenne az 5-kor kelés. Nekem egyébként azóta nem kel hajnalban enni a kislányom, amióta az este 8 órai szoptatást "lecseréltem" kekszes tejpépre, mintha azzal jobban eltelítődne a gyomra. (Ez 3 hete volt.)
Próbáld ki esetleg, hogy az uzsonna és az esti 8-as tápszer közé beiktatsz egy kekszes tejpépet, vagy rágcsálhat pár darab babakekszet, és lefekvés előtt még tápszerezhet. Mert ha uzsonnára joghurtot eszik, vacsorára tápszert, szerintem az az ő korában nem annyira laktató, de lehet, hogy én tévedek.
(Én nem a bolti eleve kekszest adom neki, hanem olyan babakekszet reszelek bele, aminek az összetételét nagyjából elfogadhatónak érzem.)
Igen,már ezt is kipróbáltam,hogy tápszer előtt kapott főzeléket,a babakekszet valamiért utálja,azt nem eszi meg semmilyen formában,de a pépet még nem próbáltam az esti tápszer előtt!
Köszi a válaszokat!
Szia!
Úristen!De égő!Félreolvastam a kérdésedet!Ne haragúdj!
Ha még esetleg érdekelne leírom hogyan eszik a kislányom.
Reggeli:tejpép
Ebéd:Általában amit mi eszünk ha olyan van akkor kap üvegeset.
Uzsonna:valamiyen gyümölcs kekszel vagy puding.
Vacsora:kakaó vagy tej kenyérfalatkákkal ha ez nem tetszik neki akkor este is pépet kap.
Nagyon sajnálom hogy félreolvastam.:-)
Első voltam!
Semmi gond!:)
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!