Leírnád 3-4hónapos babád napirendjét?
3.5hós
7kor reggeli (tápszer)
9fele torna
10kor tízórai (alma+tápszer)
12kor ebéd (tápszer)
14kor torna
15kor uzsi (tápszer)
18kor vacsi
19kor fürcsi
20kor már alszik
Lányom 3,5 hónapos, csak tápszeres. Az evések időpontjai nagyjából minden nap azonosak: 8, 11, 14, 17, 19:30 és este 8tól alvás. Egyszer még ébred éjszaka enni, így 6szor eszik.
Ébredésétől és a hangulatától függ, hogy mennyi ideig köti le magát. Van, hogy csak 5 percekre, van hogy akár 20ra is. Ma pl. alszik szinte egész nap, remélem nem megy az éjszaka rovására. :)
Ha megunja egy helyen, akkor felveszem, kicsit nézelődünk, aztán próbálom máshova tenni, új dolgokat mutatni.
Általában 1,5 órát tud ébren lenni, a többin alszik a köv. etetésig. Akkor próbálok elintézni itthon ezt-azt. Egyedüli baba, szóval könnyebb egy kicsivel, mintha lenne egy tesó is.
Vannak jobb és rosszabb napok persze... Nálatok?
3 hónapos, tápszeres, még nem kezdtem el a hozzátáplálást. Reggel 8-9 reggeli, játék, ezután visszaalszik, kb. délig. Eszik, játszik, tornázunk, pihenget, nézelődik. Öltözünk, és megyünk a nagyért. Közben elalszik, ilyenkor vásárolunk, ha kell. 15 óra körül érünk haza, akkor eszik, kicsit fent van, aztán kicsit alszik. 18 körül eszik, aztán nyűglődik, picit alszik. 21-kor fürdetünk, eszik, alszik reggelig.
A házimunkát úgy oldom meg, hogy viszem magammal, beültetem/fektetem a babakocsiba, ha nincs el már a játszószőnyegén. Csináltam neki gumira lógatott figurákat, csörgőt, azt szereti nézegetni, és a tv-t hallgatja, ha nem vagyok ott. A többit akkor csinálom, amikor alszik. A lányommal is így ment.
Az én lányom a napokban lesz 4 hónapos
reggel 7kor reggeli anyatej
utána alvás kb 9ig, utána játék
10kor tízórai gyümölcs és anyatej
utána séta
13-14között ebéd tápszer
nagy alvás
17 körül uzsonna gyümölcs kis tea
itt általában kis alvás és játék
19.30 körül fürdés és utána vacsi anyatej és alvás reggelig
Napközben ha dolgom van, akkor beleteszem bébihordóba és kiviszem magammal oda ahol dolgom van. Elvan akkor is játszik, gügyög velem vagy bealszik.
Köszönöm a válaszokat!!
Kislányom is tápszeres,de mellé kap kevés anyatejet is.
A napirendünk:
7körül kelés,reggeli-tápszer+tej.Ezután játék,nézegetés,majd 3/4 9körül alvás.Vagy 1órát alszik és utána már nem alszik vissza,vagy 1/4 12ig alszik.- ebéd van:tápi+tej.Ilyenkor kimegyünk levegőzni kicsit,majd játék és alvás kb 1órától.Ilyenkor is úgy van hogy vagy felébred 1óra alvás után, vagy alszik 1/4 4ig kb.Ilyenkor uzsi tápszer,majd játék,nézelődés, stb..Ilyenkor már nem alszik sokat,max 30-40percet 5-1/2 6körül.Utána ismét játék,aztán masszázs,zenehallgatás.7kor fürdés utána kaja tápi+tej és 8-1/49körül alvás.
Én az alvások miatt vagyok kicsit ideges,hogy nem alszik-e sokat.Van hogy 2,5órát alszik délelőtt és dután is...Ez nem sok??
Ja...és a házimunka...Sajnos nem vár meg,ugyanis még nem vagyunk külön...:-((Anyósoméknál(!!:O)lakunk,ezért mindennek meg kell lenni..Valamikor azt sem tudom minek álljak neki...Rohangálok ide-oda...
Sajnálom, hogy megfigyelés alatt vagy :)De belejössz, hidd el. Mindig csak egy dolgot csinálj alvásszünetekben, vagy vidd a konyhába amíg főzöl, mosogatsz.
Az alvás miatt ne aggódj! Tudják ők, mi az igényük. Egy ekkora baba egész nap tanul, amíg éber. Alvás közben dolgozza fel az infót, persze ezért sokat is kell aludnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!