Ti is "úsztok" reggelre a tejben?
8 hónapja szoptatok és ez van! Pedig a babámnak kevés volt a tejem és 3 hós kora óta pótoltam/pótolok tápszerrel. Valahogy nem értem miért vagy hogyan, de egyszerre keveset raktároznak a melleim (a maximum az 100ml/mell, de ez nagyon nagyon ritka, általában inkább 50 ml per mell és ez csak 4-6 óránként most már), de annak ellenére hogy nem elég az a mennyiség amit termel a szervezetem, éjszakánként jobban beindul, és ha csak reggel ébred a babám akkor ÚSZOM a tejben folyik összevissza és arra ébredek hogy hatalmas tócsában fekszem. És a kőkemény mellek is megvannak. Az első hónapokban nekem is ez volt mint neked hogy egy méterre spriccelt... most már nem, mert már gyengébb a reflex azt hiszem, de még mindig folyik... de csak éjjel.
Esetleg fejjél egyet lefekvés előtt, akkor reggelre nem lesz annyira tele, csináltam én is egy darabig.
Nekem javult. Egy idő után a napközbeni csöpögés elmúlt, de a reggeli végig megmaradt. 6 hónapig szoptattam. Mindez úgy, hogy a tejem csöpögött, de közben kevés is volt. Ez is alkati kérdés, Azt hiszem, te se vagy szerencsés.
Én az elején már mindennel tömködtem a melltartóm, úgy is átázott. Aztán elegem lett, szerettem volna végre melltartó nélkül aludni. Ezért később már csak annyit csináltam, hogy magam alá raktam textilpelenkát aztán hadd csöpögjön. De a felsőket így is naponta ki kellett cserélni
Nekem is pont így volt, amikor tudtam volna aludni a baba miatt, mert hagyott, akkor fejni kellett felkelnem. De előnyömre fordítottam a dolgot, és tejadó lettem. Pár hét után beállt, hogy el lehetett hagyni az korahajnali fejést, és akkor már csak este 10 körül fejtem, majd reggel 6-kor legközelebb.
Sokan a fejés ellen vannak, merthogy akkor még több a tej, de nekem csak az segített, különben begyulladtak volna a melleim. Végül 8 hónapig voltam tejadó. Ha van rá lehetőséged, nézd meg, hogy érdekel-e téged ez az opció, mert 1.800 Ft-ot fizetnek 1 liter anyatejért, én 75 litert adtam le a 8 hónap alatt.
3. vagyok:
a kevés tejet pedig értsétek úgy, hogy 30-40 ml/alkalom/2 mell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!