Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti is "úsztok" reggelre a tejben?

Ti is "úsztok" reggelre a tejben?

Figyelt kérdés
3,5 hónapos kisfiam a 2hete kora óta átalussza az éjszakát de én még mindig úgy ébredek reggel, hogy kő kemények a melleim és hatalmas hideg tejfoltok vannak a pizsamámon és az ágyneműn. Mire kiveszem a kisfiamat az ágyából addigra az ő hálózsákja is tejes lesz. Ha meg leveszem a nedves felsőmet akkor spriccelek mint egy szökőkút. :) Próbáltam a tejgyűjtő kagylót de mivel forgolódok álmomban folyton leesik és baromi kényelmetlen is. Mindig így lesz ez amíg szoptatok? Vagy beáll valamikor? Nektek hogy van ez?
2011. nov. 23. 00:59
 1/7 anonim ***** válasza:

8 hónapja szoptatok és ez van! Pedig a babámnak kevés volt a tejem és 3 hós kora óta pótoltam/pótolok tápszerrel. Valahogy nem értem miért vagy hogyan, de egyszerre keveset raktároznak a melleim (a maximum az 100ml/mell, de ez nagyon nagyon ritka, általában inkább 50 ml per mell és ez csak 4-6 óránként most már), de annak ellenére hogy nem elég az a mennyiség amit termel a szervezetem, éjszakánként jobban beindul, és ha csak reggel ébred a babám akkor ÚSZOM a tejben folyik összevissza és arra ébredek hogy hatalmas tócsában fekszem. És a kőkemény mellek is megvannak. Az első hónapokban nekem is ez volt mint neked hogy egy méterre spriccelt... most már nem, mert már gyengébb a reflex azt hiszem, de még mindig folyik... de csak éjjel.

Esetleg fejjél egyet lefekvés előtt, akkor reggelre nem lesz annyira tele, csináltam én is egy darabig.

2011. nov. 23. 01:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem csak a melltartó+ meltartóbetét segített. De volt, hogy éjszakai "rendes" (bugyi)betétet ragasztottam be mert olyan durván folytam!
2011. nov. 23. 07:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem javult. Egy idő után a napközbeni csöpögés elmúlt, de a reggeli végig megmaradt. 6 hónapig szoptattam. Mindez úgy, hogy a tejem csöpögött, de közben kevés is volt. Ez is alkati kérdés, Azt hiszem, te se vagy szerencsés.

Én az elején már mindennel tömködtem a melltartóm, úgy is átázott. Aztán elegem lett, szerettem volna végre melltartó nélkül aludni. Ezért később már csak annyit csináltam, hogy magam alá raktam textilpelenkát aztán hadd csöpögjön. De a felsőket így is naponta ki kellett cserélni

2011. nov. 23. 08:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem is pont így volt, amikor tudtam volna aludni a baba miatt, mert hagyott, akkor fejni kellett felkelnem. De előnyömre fordítottam a dolgot, és tejadó lettem. Pár hét után beállt, hogy el lehetett hagyni az korahajnali fejést, és akkor már csak este 10 körül fejtem, majd reggel 6-kor legközelebb.

Sokan a fejés ellen vannak, merthogy akkor még több a tej, de nekem csak az segített, különben begyulladtak volna a melleim. Végül 8 hónapig voltam tejadó. Ha van rá lehetőséged, nézd meg, hogy érdekel-e téged ez az opció, mert 1.800 Ft-ot fizetnek 1 liter anyatejért, én 75 litert adtam le a 8 hónap alatt.

2011. nov. 23. 08:43
 5/7 anonim ***** válasza:

3. vagyok:

a kevés tejet pedig értsétek úgy, hogy 30-40 ml/alkalom/2 mell.

2011. nov. 23. 08:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! 4 hónapos a babám, és nekem is végigalszik, és éjszaka nekem is nagyon megtelik a mellem, fáj, feszül, és persze folyik belőle. Nekem az vált be, hogy egy törölközőt tettem a melltartómba, ez az egyetlen ami felfogja, vagy ha nem vagyok túl fáradt, akkor felkelek és lefejem, de a törölköző használt, így azt fogtam és ment a mosásba, nem a hálóingem és a melltartóm. Remélem tudtam segíteni.
2011. nov. 23. 18:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok, még annyi, hogy én azt szoktam csinálni, hogy egy kis babatakaró van alattam pluszban, ha éjjel kelne szopizni a babám akkor ő is, én is azon fekszem. A csöpögő tejet pedig vagy a pizsi felső (naponta csere...) vagy az ágyhoz készített textilpelussal oldom meg (csak az hamar csurom tej lesz). Nekem szoptatás közben is folyik a másik, így ha az egyikből szopizik, a másikhoz mindig odateszem a textilpelust.
2011. nov. 24. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!