Neked mikor kezdte el szopizni az ujját a babád?
6 hetesen. Semmilyen cumit nem fogad el. Ha neki az ujja kell, akkor hiába adsz neki cumit, kiköpi és szopja az ujját.
Én örülök, hogy az ujját szopja.
Fiam cumizott és beszéd, játék közben is szájában volt.
Lányom ujját szopja., de ha játszik akkor nem tudja szopni, illetve minden olyan egyéb helyzetben amikor a kezét használja nem szopja, még a cumi a szájában lenne
2 hónapos volt, először még csak néha talált be az ujjával a szájába, ha épp arra volt a keze. Annyira cuki volt. :-) Aztán rájött, hogy a kezét is ő irányítja, és onnantól kezdve már akkor tudta szopizni az ujját amikor akarta. Most 15 hónapos a lányom, elalvásnál ujj be, s ennyi. Csak elalvás előtt kell neki.
Szerintem ne félj annyira az ujjszopizástól. Sokat nem érsz vele, ha kiveszed a szájából, mert úgyis visszateszi. Fogadd el, ha már így alakult, el fogja hagyni ezt a szokást!
Köszönöm a válaszaitokat. Én higiénikusabbnak tartom a cumit, de ha az ujja kell neki éjszaka, hát akkor hajrá :) nappal végül is nem cumizik. Nekem könnyebb, hogy nem kell szaladgálni két percenként a szájába adogatni a cumit, hogy el tudjon aludni. De azért nem bánnám, olyan gyorsan szokna le róla, amilyen gyorsan rászokott :)
Minden jót Nektek!
Alig múlt három hetes, amikor megtalálta a bal hüvelykujját, onnantól 8-10 órát végigaludt éjszaka (előtte 5-6 óra éjszakai alvás, ami előtt bő két óra cicizés és sírás). Most múltunk 15 hónaposak.
Ma már - fogzunk, de nagyon - visszasírjuk a nyugodt éjszakákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!