Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fordítva csinálja? Ez baj?

Fordítva csinálja? Ez baj?

Figyelt kérdés
12 hetes fiam 3-4 napja jobb oldalára fordult majd onnan hasra,és ezt azóta többször is csinálta.Mindenkinél azt olvasom,hogy hasról hátra fordult először a babája.Az én fiam felcserélte a sorrendet,vagy nincs előírásszerű mozgás fejlődés?
2011. nov. 19. 08:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

az átlagos babák hátról fordulnak hasra, 4 hónaposan majd 5 hósan hasról vissza.

12 hetesen még elég korai, valószínü nem tudatos fordulás, hanem pl hasfájás vagy valami miatt lendületet tud venni. elöfordulhat hogy most csinálja, de aztán jódarabig nem.

de sok gyerek hasról fordul elöször hátra ez sem baj.

a lányom mindent pontosan tankönyvszerüen csinált. de már pár hetesen addig küzdötte magát míg oldalról kiturta a kitámasztót és hátra fordult.

2011. nov. 19. 08:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én 2,5 hónaposom ponnt ma fordult elöször hasról hátra ráadásúl 2szer! vissza felé még nem megy neki de nagyon küzd! az átlagra nem lehet hagyatkozni, minden baba más.
2011. nov. 19. 09:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy melyiket csinálja először. Az én lányomnak még csak a hátára sikerült párszor fordulnia.
2011. nov. 19. 09:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez attól is függ hogy szeret jobban feküdni. A fiam hason szeretett lenni, így ő hátról hasra fordult előszőr. Mindegy hogy kezdi el az átfordulást.
2011. nov. 19. 10:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem hasfájós,legalábbis gyanítom hogy nem így telnének a minden napjaink:-)Csendes baba,akkor sír csak ha túlpörgeti magát és nem bír elaludni.Igaz a lábát elég sokszor felhúzza,de ilyenkor nem nyöszörög meg ilyesmi.Érdekes,hogy a nagyágyon és a pelenkázón csinálja,a kiságyban nem.
2011. nov. 19. 10:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Semmi baj. Az én fiam is így kezdte. Tény, nem ez az általános, mert általában a könnyebbel kezdenek a babák, vagyis a hasról hátra fordulással, mert azt lehet lendületből is csinálni. A hátról hasra fordulásnál pedig kőkeményen kellenek az izmok is.

Gyorsan fejlődött mozgásilag, de probléma nincs vele, mert mindent magától kezdett csinálni.

2011. nov. 19. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!