Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Atopias dermatitisze van...

Atopias dermatitisze van valakinek?

Figyelt kérdés
kisfiamnal jelentkezett egy olyan 3 hete lassan. Tejpepet csak 1 hete kap meg, ugyhogy gondolom nem arra allergias. nem vakarozik csak piros a kis arca es szaraz, foleg setak utan (be szoktam kenni) es a 2 karhajlataban is van, azokat sem vakarja csak eleg csunya. A laba is volt de elmult, oliva olajjal kenegettem. Borgyogyasz mondta hogy atopias dermatitisz szteroidos kremet kaptunk amit eddig nem kentem ra, mert ugy latom nem zavarja, inkabb kenem oliva olajjal, h ne szaradjon a bore, hatha itt is elmulik. Mitol van ez? hogyan kell kezelni?
2011. nov. 15. 13:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát én pedig rákenném a szteroidos krémet, mert kb 3 nap alatt elmúlik tőle és nem terjed tovább.

Olívaolaj nem igazán jó erre a gondra.

Valami fürdető vagy testápoló kellene, pl BABÉ

[link]

Tejtermék csak ront a helyzeten, én azt sem adnék most neki, amíg el nem múlik.

Nem tudom, hogy szopik-e még, de ha igen, akkor te is vegyél vissza a tejtermék fogyasztásból.

Jobbulást neki!

2011. nov. 15. 13:26
 2/10 anonim ***** válasza:

1.

ja igen, ne használj öblítőt, csak ecetet, hogy a maradék mosószer is kijöjjön

2011. nov. 15. 13:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak nagyon durva az atópiája. Én sem vagyok a szteroid híve, csak akkor kenem vele a gyereket, ha már végképp nincs más lehetőség. Ja, a viszketésre nem használ (legalábbis nekünk).

Az, hogy mitől van, majd később derül ki, ha kiderül, és az, hogy elmúlik-e, az is idő kérdése. Nem tudom, mennyi idős a gyereked, mert általában karban tartható a megfelelő krémekkel (az én fiamnak sajnos nem nagyon, de neki a viszketésen nem tudnak segíteni). Nézz szét, érdeklődj a patikában, ott tudnak segíteni. Kérd meg a bőrgyógyászt, hogy ő állítson össze zsírozót. Nagyon jók, olcsóbbak, mint a vény nélkül kaphatóak, csak nem nagyon szeretnek vele mókolni. (A bőrgyógyászunk mondta, hogy nem magánrendelésen nem szívesen írnak ilyet, mert lehet, hogy többször változtatni kell egy kicsit, mire kialakul a megfelelő arányú krém, és pl. SzTK-ban nem mindig ugyanaz a bőrgyógyász van.)

Amire figyelj:

- valóban, óvatosságból jobb kiiktatni a tejtermékeket egy jó időre

- ugyanígy a tojásfehérjét

- figyeld, hogy melyik ételtől rosszabbodik esetleg

Illetve külső okok:

- mosópor, öblítő (ahogy előttem is írták), a por alapú mosópor tiltott és öblítőt lehetőleg ne

- pamut holmik viselése (főleg a harisnyára, bodyra figyelj)

- poratka, pollen, gombaspóra (ha te vagy a gyerek apja allergiás sokszorozódik az esély)

- tartósítószerek (a mosakodóban lévőre is figyelj oda)

Hirtelen ennyi jut eszembe, de ásd bele magad egy kicsit a témába a NET-en, mert ez picit hosszadalmasabb dolog lesz, pláne, ha kiderül, hogy valamire allergiás.

2011. nov. 15. 14:04
 4/10 anonim ***** válasza:

Az (oliva)olaj az nem jó rá, mert eltömíti a pólusokat, és még kevésbé fog szellőzni a bőre. Erősíti a tüneteket.

Testápolók közül nagyon jó rá az Eucerin,vagy a LA ROCHE-POSAY Lipikar BaumeAP. (már rengeteg tipust leteszteltünk). Min. napi 2x kell kenni a bőrüket.

Tusfürdőket el kell felejteni, a gyógyszertári mosdókenőcs se jön be minden babának. (inkább a fürdető olajból minimális).

Tejtermékeket kerülni kell, mert a legtöbbször csak rontanak a helyzeten.

A szteroidos (Elocom) krémtől nem kell félni. Ha a baba nagyon pici, akkor nem egy az egybe kell felkenni, hanem valamilyen testápolóval hígítani. 3 nap alatt leviszi a pöttyök nagy részét.

2011. nov. 15. 14:14
 5/10 A kérdező kommentje:
9.5 honapos, anyatejes
2011. nov. 15. 14:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Ez ugye nem azt jelenti, hogy nem ehetunk tejtermeket?ha elmulik akkor visszaterhetunk a sima tejpepre, 1 hete azt kap tizoraira es nincs mas otletem mit adhatnek neki, mert zoldseget meg gyumolcsot kap maskor, igy lett teljes a paletta:)
2011. nov. 15. 15:02
 7/10 anonim ***** válasza:

sok gyereknél kijön az ekcéma, sajnos, és van hogy az okát sem tudni, mitől (fiam két éves, még most is van egy folt a kézfején, és minden allergiatesztje negatív)

De ettől függetlenül érdemes kerülni az allergéneket (tej, tojás, vegyszerek, ahogy írták fentebb is)

Tejpép helyett a háziorvos írhat fel sinlacot, vagy allergiásoknak való tápszert, amiből (vagy lefejt anyatejből) kevés gabonapehellyel készíthetsz tejpépet.

A testápolás nagyon fontos, de mindenkinek más jön be, sőt nálunk egy évig remek volt a sanatopic aztán már nem segített karban tartani, most gyógyszertári tejkrémet és exxema repairt használunk. A szteriodos krémet (gondolom, eleve higítottat kaptatok) akkor muszáj felkenni, ha már csúnya a fellángolás, mert ez a bőrfelület könnyen elfertőződhet, főleg, ha vakarja, és az sokkal rosszabb.

2011. nov. 15. 15:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Es megis meddig kell kerulni a tejet/tojast? Ha eltart kamaszkor vegeig akkor addig nem ehet ilyesmit?
2011. nov. 15. 16:00
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem nagyon csunya, a ket arcan van, de olyan mintha rozsas lenne az arca, azt is hiszi, aki latja hogy az egeszsegtol pirospozsgas..:)) Es a karjan a hajlatban ott inkabb csak a szaraz bor van, nem is nagyon piros. Es nem vakarja egyiket sem.Akkor kenjem a szteroidos kremmel vagy ne? Advantan milk a neve, nem higitott, igy lehet kapni keszen.
2011. nov. 15. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen kend be pár napig, az orvos által javasolt mennyiségben!

Addig kell kerülni a felsoroltakat, amíg problémát okoz. Ez nem azt jelenti, hogy soha semmilyen körülmények között nem ehet, de ha tudod kerüld el ezeket, és inkább adj neki valami mást.

Azután ha elmúlnak a foltok, sebek, akkor lehet próbálkozni a fokozatos étel visszavezetéssel. (1-2 hétig tesztelsz egy fajta allergizáló kaját, hogy kicsapja-e, ha újra megjelennek, meg van, hogy mit kell kerülni jó ideig). Ha semmi összefüggés nincs (ami gyakori), akkor egy életen át lehet tesztelni, hogy mivel tartható normális szinten. Azért a tejpépre sok alternatíva van.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Ahol egyszer megjelenik, ott a következő nyáron nem fog lebarnulni a bőre, hanem fehér folt marad a helyén. Ne lepődj meg rajta! (Sajnos sokan gombának hiszik tévesen, és elkezdik canestennel kenni). A 2. évben fog csak ott barnulni, ha addig nem jelenik meg újra.

2011. nov. 16. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!