Atopias dermatitisze van valakinek?
Hát én pedig rákenném a szteroidos krémet, mert kb 3 nap alatt elmúlik tőle és nem terjed tovább.
Olívaolaj nem igazán jó erre a gondra.
Valami fürdető vagy testápoló kellene, pl BABÉ
Tejtermék csak ront a helyzeten, én azt sem adnék most neki, amíg el nem múlik.
Nem tudom, hogy szopik-e még, de ha igen, akkor te is vegyél vissza a tejtermék fogyasztásból.
Jobbulást neki!
1.
ja igen, ne használj öblítőt, csak ecetet, hogy a maradék mosószer is kijöjjön
Az én fiamnak nagyon durva az atópiája. Én sem vagyok a szteroid híve, csak akkor kenem vele a gyereket, ha már végképp nincs más lehetőség. Ja, a viszketésre nem használ (legalábbis nekünk).
Az, hogy mitől van, majd később derül ki, ha kiderül, és az, hogy elmúlik-e, az is idő kérdése. Nem tudom, mennyi idős a gyereked, mert általában karban tartható a megfelelő krémekkel (az én fiamnak sajnos nem nagyon, de neki a viszketésen nem tudnak segíteni). Nézz szét, érdeklődj a patikában, ott tudnak segíteni. Kérd meg a bőrgyógyászt, hogy ő állítson össze zsírozót. Nagyon jók, olcsóbbak, mint a vény nélkül kaphatóak, csak nem nagyon szeretnek vele mókolni. (A bőrgyógyászunk mondta, hogy nem magánrendelésen nem szívesen írnak ilyet, mert lehet, hogy többször változtatni kell egy kicsit, mire kialakul a megfelelő arányú krém, és pl. SzTK-ban nem mindig ugyanaz a bőrgyógyász van.)
Amire figyelj:
- valóban, óvatosságból jobb kiiktatni a tejtermékeket egy jó időre
- ugyanígy a tojásfehérjét
- figyeld, hogy melyik ételtől rosszabbodik esetleg
Illetve külső okok:
- mosópor, öblítő (ahogy előttem is írták), a por alapú mosópor tiltott és öblítőt lehetőleg ne
- pamut holmik viselése (főleg a harisnyára, bodyra figyelj)
- poratka, pollen, gombaspóra (ha te vagy a gyerek apja allergiás sokszorozódik az esély)
- tartósítószerek (a mosakodóban lévőre is figyelj oda)
Hirtelen ennyi jut eszembe, de ásd bele magad egy kicsit a témába a NET-en, mert ez picit hosszadalmasabb dolog lesz, pláne, ha kiderül, hogy valamire allergiás.
Az (oliva)olaj az nem jó rá, mert eltömíti a pólusokat, és még kevésbé fog szellőzni a bőre. Erősíti a tüneteket.
Testápolók közül nagyon jó rá az Eucerin,vagy a LA ROCHE-POSAY Lipikar BaumeAP. (már rengeteg tipust leteszteltünk). Min. napi 2x kell kenni a bőrüket.
Tusfürdőket el kell felejteni, a gyógyszertári mosdókenőcs se jön be minden babának. (inkább a fürdető olajból minimális).
Tejtermékeket kerülni kell, mert a legtöbbször csak rontanak a helyzeten.
A szteroidos (Elocom) krémtől nem kell félni. Ha a baba nagyon pici, akkor nem egy az egybe kell felkenni, hanem valamilyen testápolóval hígítani. 3 nap alatt leviszi a pöttyök nagy részét.
sok gyereknél kijön az ekcéma, sajnos, és van hogy az okát sem tudni, mitől (fiam két éves, még most is van egy folt a kézfején, és minden allergiatesztje negatív)
De ettől függetlenül érdemes kerülni az allergéneket (tej, tojás, vegyszerek, ahogy írták fentebb is)
Tejpép helyett a háziorvos írhat fel sinlacot, vagy allergiásoknak való tápszert, amiből (vagy lefejt anyatejből) kevés gabonapehellyel készíthetsz tejpépet.
A testápolás nagyon fontos, de mindenkinek más jön be, sőt nálunk egy évig remek volt a sanatopic aztán már nem segített karban tartani, most gyógyszertári tejkrémet és exxema repairt használunk. A szteriodos krémet (gondolom, eleve higítottat kaptatok) akkor muszáj felkenni, ha már csúnya a fellángolás, mert ez a bőrfelület könnyen elfertőződhet, főleg, ha vakarja, és az sokkal rosszabb.
Igen kend be pár napig, az orvos által javasolt mennyiségben!
Addig kell kerülni a felsoroltakat, amíg problémát okoz. Ez nem azt jelenti, hogy soha semmilyen körülmények között nem ehet, de ha tudod kerüld el ezeket, és inkább adj neki valami mást.
Azután ha elmúlnak a foltok, sebek, akkor lehet próbálkozni a fokozatos étel visszavezetéssel. (1-2 hétig tesztelsz egy fajta allergizáló kaját, hogy kicsapja-e, ha újra megjelennek, meg van, hogy mit kell kerülni jó ideig). Ha semmi összefüggés nincs (ami gyakori), akkor egy életen át lehet tesztelni, hogy mivel tartható normális szinten. Azért a tejpépre sok alternatíva van.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ahol egyszer megjelenik, ott a következő nyáron nem fog lebarnulni a bőre, hanem fehér folt marad a helyén. Ne lepődj meg rajta! (Sajnos sokan gombának hiszik tévesen, és elkezdik canestennel kenni). A 2. évben fog csak ott barnulni, ha addig nem jelenik meg újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!