Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy van egy...

Miért van az, hogy van egy hozzávetőlegesen egységes elv a hozzátáplálásban és ahogy észreveszem a bébiételek ennek nagyon gyakran nem felelnek meg?

Figyelt kérdés

A hozzávetőlegest azért írtam, mert nyilván vannak apróbb eltérések, de arra gondolok, amikor:

6 hónapos bébiételben tojás, tejszín van az összetevők közt.

De pl. a csokipudingot se nagyon tudom hova tenni.

Ti mit gondoltok erről a jelenségről?

Illetve a felsorolást is szaporíthatjátok, hogy ti mikkel találkoztatok

2011. nov. 15. 10:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Igen, ezt is észrevettem, hogy a glutént egyből be kell vezetni, közben a bébiételeken meg ott van kiemelve, hogy gluténmentes. Még nem álltak át az új rendszerre.

Egyébként egy röhej ez a hozzátáplálás is, de igyekszem mindent betartani, abból baj nem lehet. (vagy mégis? ha 2 év múlva rájönnek, hogy pl. a tehéntejet is be kell minél hamarabb vezetni)

2011. nov. 15. 12:37
 12/16 anonim ***** válasza:
Tényleg röhej. Nem tudsz mindennek megfelelni, valakinek úgyse lesz jó, ahogy csinálod. De nem baj, csináld ahogy gondolod.
2011. nov. 15. 12:39
 13/16 anonim ***** válasza:

De most egyébként sosem értem az ilyen kérdések célját.

Van valami törvényi előírás, hogy kötelező a gyereknek üveges kaját adni? Szerintem nem. Nyugodtan felnőhet egy ember tápszer és üveges kaja nélkül, ha te nem gondolod egészségesnek vagy neked nem tetszik az üveges kaják összetétele. Nem értem, hogy lyukadunk ki mindig a gyártónál, ő gyárt valamit, aki akarja megveszi.

Akinek nem tetszik, nem teszi.

Van lehetőség egyébként,hogy soha, semmit ne kelljen nagyüzemi gyártótól, boltban venned. Miért nem a lehetőségeket keresed, hogy ne szorulj rá a gyártókra?

De ha te nem teszed, másokért meg miért aggódsz és miért érdekel, hogy valaki finomított hozzáadott cukrot tartalmazó ételt ad a gyerekének?

2011. nov. 15. 13:55
 14/16 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy meglepő, de aggódok másokért és érdekel. :)

Én általában főzök, de ha pl. elutazunk, akkor üveges kaját veszek, ezért érint is a dolog.

Kérdés célja: kíváncsi vagyok, mit gondolnak mások. Hátha tudnak újat mondani. És tudtatok is, köszönöm.

Remélem tudtam választ adni neked.

2011. nov. 15. 13:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnőm azt mondta, hogy csak azért van ez, mert minden gyártó szélesíteni akarja a termékpalettáját, és tartani akarja a versenyt a konkurenciával, ezért készít olyan dolgokat is, amelyet a babák még életkor szerinte nem ehetnek még.

Ezért nekünk nagyon meg kell néznünk, hogy mit adunk nekik enni! :)

2011. nov. 17. 08:42
 16/16 anonim ***** válasza:

igen, ezen én is meglepődtem.

vannak logikus dolgok, amiket lehet, hogy nagyüzemben másképp dolgoznak fel pl.málnás bébiétel. ha kipasszírozzák és mag nélkül kerül bele, akkor elhiszem, hogy előbb adható, mint a málna.

de nagyon sok olyan alapanygot használnak, amit nem kéne. pl.só, cukor (!a barack bébiételben. minek? amikor a barack édes. csak azt tudom elképzelni, hogy azért cukrozzák, mert nagyon kis mennyiség barack kerül bele, amitől még nem lenne édes) meg vaj, tej...

én amit tudtam, kizártam bébiételben is. pl.tejterméket tartalmazót csak 10 hó után adtam.

2011. nov. 17. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!