Fürdetés után (este 7) leteszem aludni az 5 hetes fiamat. Rosszul csinálom? Általában délelőtt nem is alszik, vagy csak minimálisat, délután a babakocsiban pedig pár órát. Hogyan érhetném el, hogy délelőtt is és délután is aludjon egy keveset?
Már miért csinálnád rosszul? Én is 18:30-kor indulok fürdetni, eszik és 7 körül már alszik is.
Nagyjából mostanra már meg fog állapodni egy napirenden a babád, ne izgulj.
Esetleg próbálhatod a sétát napi kétszer, ha az beválik, vagy esetleg valami szobahintát beszerezni....
Szia! Szerintem a 2-2.5 óra etetés már sűrű lehet neki, és lehet, hogy nem is az éhség miatt sirt, lehet fáradt, fájhat picit a hasa is a sok evés miatt, igy viszont nem fog napközben aludni. Mi is 5 hetesek vagyunk most, 3-4.5 óránként eszik a bébi napközben, éjjel alszik kb fél 10-től reggel 6-ig, ehhez viszont végig kellett próbálgatnom, miért is sirhat, volt, hogy túl is etettem.
Pár tipp, ami nekem bejött: ha túl sok, amit eszik, látszik a kakiján is, mert az zöldes vagy buborékos lesz, azaz ilyenkor nem azért sirt annyit, mert éhes volt, hanem, mert sok volt neki. Ha a hasfájás miatt sirt, tekereg össze vissza, és ha felveszed is tekereg, nem hagyja abba, ilyenkor sem éhes tehát. Én a végén cumival teszteltem jópár napig, ha vadul szopizza majd kiköpi, komolyan sir, akkor éhes, ha élvezi és lenyugszik, akkor általában be is alszik tőle. Másra nem használjuk a cumit, csak, hogy könnyebben elaladjon, de az esti etetés után nincs rá szükség.
Remélem, kicsit segitettem.
Köszi mindenkinek!
Éjjel 3x eszik, úgy 3-4,5 óránként. A délelőtti sétával az a gond, hogy van egy kis felső légúti nyavajánk, ami miatt a doktornő határozottan megtiltotta, hogy szeles időben kivigyem. Délelőttönként azonban sajnos szeles az idő...Hogyan akadályozhatnám meg, hogy túlegye magát?
Nagyon irígylem azt a családot, ahol az 5 hetes babának ilyen szépen beállt a napirendje!
Szia 18:02-es vagyok.
Tényleg a kakin lehet a legjobban észrevenni ha úgymond túleteted.Nálunk is volt ilyen időszak de mindíg valamivel eltereltem a figyelmét és húztam egy kicsit az időt a következő kajáig(nálunk 3-4óránként van kaja).Neki is kell hogy egy kicsit "ürüljön"a pocija. Éjszaka is sokszor kel fel enni a babád,legalábbis a miénkhez viszonyítva(mikor annyi idős volt) Most hogy nappal nem akar aludni,figyelem a jelzéseit.Kaja után a pihenőszékben játszik és kb fél-egy óra múlva dörzsöli a pofiját,szájába dugja az ujját, akkor felveszem és leteszem a kiságyba.Pici idő múlva alszik is. Nálunk a cumi nem vált be mert kétszer beleszív aztán ökölődik tőle,így kiköpi.Néha elringatom a kis hátsóját,főleg ha a poci fáj:( Neked az igény szerinti szopi miatt nehezebb dolgod lesz a kajaidővel.Egyik ismerősöm is szenvedett a "renszeres" etetés bevezetésével mikor(családi okok miatt)dolgozni kellett neki a baba mellett.
Próbálkozni kell.Meglátod sikerülni fog! Mindíg tudni fogod mi jó neki hiszen te vagy az anyukája:))
Köszönöm szépen mindenkinek!!!
Nagyon fogok figyelni azokra a dolgokra, amiket írtatok!Elhatároztam, hogy ma igenis betartjuk a 3 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!