Köztudott hogy a Kecskeméti bébiételeket a Hipp gyártja? Akkor abba mit tehetnek?
A Hippben, ahol fel van tüntetve, hogy nincs benne hozzáadott cukor, abban nincs is. Ha fel van tüntetve, én alapból nem veszek olyat, teljesen mindegy, hogy mennyi van benne.
Kecskemétit meg egyáltalán nem veszek, mert abba alapból raknak cukrot. Sajnos, nem vettem észre és megdöbbenve láttam, hogy még egy olyan ártatlan ételbe is, mint a krumpli almával, is raknak cukrot. Na, nálam kilőve ez a márka, teljesen mindegy, hogy most a Hipp gyártja vagy sem, én nem veszek ilyet, amit sikerült megvennem, azt elajándékozom.
Legalább a Hippek között van bőven választék nem cukrosokból. A Hipp jó éjt papi még jó, hogy tele van cukorral, az nem meglepő. Az már egy igazi desszert.
Ha meg igazi osztrák Hippet akarsz venni, kapsz a Müllerben, azt biztos, hogy kintről hozzák.
Már 4 éve is Hipp volt. A védőnő nekem azt mondta, hogy nyugodtan vegyek, mert ebbe nem kristálycukrot tesznek, hanem gyümölcscukrot. Szerintem ez az egész csak hitelrontás.
Valamelyik évben az Ovkoról találták ki, hogy tele van vegyszerrel. Aztán a cég perelt, bevizsgálták újra, és nem találták jogosnak. De szerintem ennek ellenére annak a cégnek már lőttek. Évekig nem is lehetett kapni a nagyobb áruházakban, de sokan még most sem veszik emiatt.
5 éve voltam HIPP előadáson és már akkor elmondták, ők gyártják a Kecskemétit, természetesen a szegényebb rétegnek, hígitva, nem biozöldségekből stb stb.
Tehát nem ugyanaz a minőség, hanem rosszabb. Egyébként így is van, összehasonlítottam annó, a Hipp látványra is jobb volt.
Én ritkán vettem Kecskemétit. Inkább leértékeléskor, jól bevásároltam Hipp-ből.
Nem egy nagy felfedezés, labor sem kell hozzá és maga a gyár sem titkolja ezt.
Hát persze, igazad van, sajnos tele van nyomva mindennel. Nekem van nitrátmérőm (elég drága, csak külföldön lehet kapni), és méregettem a hozzátáplálás kezdetén a zöldségek-gyümölcsök nitráttartalmát nyáron, a legtöbb nit.tartalma veszélyesen (egy felnőtt szervezet számára is) magas volt. Rendeltem biozöldséget is, abban sokkal kevesebb (ez is számít), de sajnos több gyümiben-zöldségben magas volt szintén. Szeretem, mikor a szmoggal jönnek, persze. Csakhogy a többi káros dologgal még többet ártunk. A nitrátról köztudott, hogy rákkeltő. Persze, egy-egy dinnyétől nem lesz semmi baj, de, ha valaki rendszeresen fogyaszt ilyen ételeket éveken keresztül, ott már nagyobb a valószínűsége a veszélyesebb betegségeknek. Mert, sajnos, nemcsak a zölodségekkel van a baj, ott a hús, amit telenyomnak antibiotikumokkal, némelyik áruház pedig felhasználja a lejártat és beszínezi (megtörtént eset velünk, Spar, jött le a festék otthon a lemosásnál, vittük vissza). Ott vannak a különféle ízesített joghurtok, túrótermékek, pudingok, mirelitek, felvágott, virsli, stb., amit telenyomnak tartísítóval, színezékkel, stb. Ezek mind nagyon károsak. De sokan megvesszük, mert ugye sok helyen uzsi-vacsi-reggelire felvágott vagy virsli van. Én próbálok egészségesen táplálkozni, de nálam is szokott lenni felvágott vacsira, mert nem mindig van időm mást készíteni.
Persze, a gének is számítanak. De, tegyük föl, hogy valaki hajlamos az onkológiára, így is kialakulna egyszer benne a betegség előbb utóbb a mai világban, de szerintem nem mindegy, hogy 5-20 évvel hamarabb vagy később.
Visszatérve a zöldségekre, én szoktam venni és főzni, néha Hippet adok. Azért a frissen elkészített kaja még mindig jobb, mint egy Hipp. Amúgy én csak a Hippet veszem, mert az jobb és egészségesebb. Nem fogom cukorral tömni a babámat. Szmog ide vagy oda. Nem divat hóbort ez, csak próbálok odafigyelni, mi a jobb választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!