Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy áll a dohányzással?...

Manió kérdése:

Ki hogy áll a dohányzással? Visszaszokni a szoptatás végével, vagy sem?

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 18:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%
És hová mész nyaralni 18000 Ft.-ból? Mert ha napi 1-2 szál cigit szív valaki az kb. annyira jön ki egy év alatt! Szerintem mindenkinek a saját joga eldönteni hogy rágyújt-e vagy sem. Aki normális az úgysem a gyerek ágya mellett szívja, a lakásban!
2009. máj. 7. 20:27
 12/19 anonim ***** válasza:
63%
Én dohányoztam terhesség elött,de azóta nem gyujtottam rá,még egy szál cigire sem.8.5hónapja szoptatom a babámat és remélem még sokáig,de ha már nem fog szopni,nem fogok rágyujtani soha.Nincs szükségem rá és nem is hiányzik.
2009. máj. 7. 21:27
 13/19 anonim ***** válasza:
64%
En is visszaszoktam,attol fuggetlenul tokeletes anyuka vagyok.
2009. máj. 7. 21:48
 14/19 anonim ***** válasza:
84%
Azt hiszem,a kérdező elsősorban azoknak tette fel a kérdést, akik a terhesség előtt dohányoztak és most absztinálnak, hiszen érdemben csak azok tudnak hozzászólni. ezzel szemben az első illetve a második válaszoló nyomban oktatja és neveli a dohányosokat. Miért? Aki nem dohányzott sosem, az honnan tudhatja, hogy milyen kín letenni a cigit, mégha élete leggyönyörűbb időszakát éli is az ember, amikor a kisgyermekét hordhatja a szíve alatt, majd szoptathatja. Én is letettem, a kislányom végtelenül boldog anyukája vagyok. Mégis annyiszor eszembe jut, hogy majd, ha nem szoptatok megiszok egy kávét és rágyújtok egy jó cigire és úgy de úgy megkívánom! Tudjátok, milyen érzés? Hát kegyetlen. Fogalmam sincs, hogy mire eljön az az idő, hogy nem szoptatok (ami remélem, nagyon sokára lesz), lehet, hogy egyáltalán nem kivánom majd a cigit. De lehet, hogy ugyanúgy, mint most. Nem kell elitélni és beszólni azoknak az anyáknak, akik cigiztek, és most nem szívják. Higgyétek el, nagyon nehéz cigi nélkül annak, aki egyszer már rászokott.
2009. máj. 7. 21:53
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
21:48: nagyon tetszett a válaszod! Egyébként a 21:53-as leírta a témával kapcsolatos érzéseimet. Az én lányom a napokban választotta el magát (lassan kilenc hónapos), így rohamléptekkel közeleg az a boldog nap, amikor újra visszatér az életembe a kávé és a cigaretta. Az elmúlt másfél évben nem volt nap, amikor ne gondoltam volna rá. Én egyszerűen szeretek dohányozni. A kávét is azért hagytam el a terhesség elején, mert cigi nélkül nem olyan. Nem várom a nemdohányzóktól, h' megértsék, nyilván azért szenvedélybetegség, mert irracionális. A babát pedig nem kell félteni: nálunk csak az erkélyen lehet dohányozni, és utcán úrinő nem gyújt rá. Tehát napi négy-öt szálra gondolok reggel és este, amikor a ded még, illetve már szunnyad. Már csak azt kéne kitalálnom, h' ezt hogyan adom be a férjemnek, mert ő szentül meg van győződve, h' én már leszoktam erre az életre. Majd a szemére hányom, h' az első szálat tőle kaptam. :D
2009. máj. 7. 22:17
 16/19 anonim ***** válasza:
38%
22.17 - tökéletesen megfogalmaztad! A 21.53-as vagyok és igen, egyszerűen szerettem cigizni én is.
2009. máj. 7. 22:36
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, tanulságos kérdés volt úgy látom. Egyébként én a babám születése előtt 10évig dohányoztam, szóval értitek mostmár miért tettem fel ezt a kérdés.

Valószínű én se helyeslést kapnék a páromtól, ha a szoptatás végével visszaszoknék.

2009. máj. 8. 10:04
 18/19 anonim ***** válasza:
Én vagyok az, aki azt írta, nem szokott vissza. Miért lettem leszavazva????!!! Ez egy kicsit bizarr, nem?!
2009. máj. 8. 20:28
 19/19 anonim válasza:
47%

Először is, nem a gyengeségen múlik, ha valaki szülés illetve szoptatás után újra dohányzik. Kezdjük ott, hogy nem azért szokik le az ember terhessége alatt a cigiről, mert le akar szokni, hanem kényszerből a baba miatt. Sokan végig kínlódjuk a terhességet úgy, hogy kívánjuk a cigit, mégsem gyújtunk rá.

Ha szerettünk dohányozni, akkor az bennünk marad és elöbb-utóbb újra rágyújtunk.

12km

2010. márc. 26. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!