Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen plusz oltásokat adattok...

Milyen plusz oltásokat adattok be a babátoknak és mikor?

Figyelt kérdés

Mennyit lehet neki egyszerre beadni?

3 hósan megyünk legközelebb. Akkor kapja a kötelezőt, a prevenart és kaphat akkor rotát is? Vagy az már nagyon gáz szegénynek, nem?

A prevenar hány oltából áll?

2009. máj. 7. 13:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyszerre kaphat két oltást.

Mi a prevenált kullancs és bárányhimlő ellen olttam be a kisfiamat.

2009. máj. 7. 13:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Én mindenféle oltás beadattam a nagyobbik fiamnak, így a kicsi is megkap mindent.

3 hósan mi is beadattuk a rotát, azt szájon át adják, szóval nyugodtan beadathatod a többi 2 oltással együtt.

Emellett a Menjugate (meningococccus elleni), bárányhimlő elleni, kullancs elleni védőoltásokat adattam be. Nekem az orvos ezeket javasolta, mivel ő nagyon oltáspárti.

2009. máj. 7. 13:25
 3/6 A kérdező kommentje:
A meningot én is szeretném. Azt mikortól lehet? És hány oltás és mennyibe kerül?
2009. máj. 7. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Második voltam.

Mi 3 hónapos korban adtuk be a Menjugatet, 2 hónaposan kapta a rotát. A Menjugate 2 oltásból áll. Egyszer kapott Menjugatet, másik hónapban rotát. Írok árakat, receptkötelesek, ha van támogatás akkor kb ennyibe kerül:

Rotarix: 17964.-

Menjugate: 2120.-

Encepur Junior (kullancs elleni): 1796.-

Vacilix (bárányhimlő elleni): 6748.-

2009. máj. 7. 13:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

ha elkezted a prevenart adatni neki most, akkor szerintem várj a meningococcus ellenivel, 1 éves kor után ugyanis csak 1 kell belőle. bár a prevanart is lehet 18 hósan 1 darabként kérni, csak hát erről nem szeretnek beszélni a gyerekorvosok...

egyébként a bárányhimlő és kullancs elleni oltás szerintem is fontos. bár a bárányhimlő ráér 3 évesen, ovi előtt, mert 5 évig véd, a kullancs 2 éves kor alatt nem ajánlott a mellékhatások miatt, bár javult az oltóanyag minősége az elmúlt évekhez képest.

a rota véleményem szerint felesleges, de erről megoszlanak a vélemények.

2009. máj. 7. 13:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az árakat és a válaszokat!

A prevenar ingyenes azért kértük, sőt a dokinéni azt mondta, hogy a legújabb rendelet szerint a 2009.február 1. után született gyerekeknek kötelező. Hát nem tudom, hogy ez az igaz-e de nekünk ezt mondta.

Én a bárányhimlőset nem tartom fontosnak. Régen természetes volt, hogy minden gyerek bárányhimlős, nem? Mindegy az még úgyis sokára van. Amilyen aggódós vagyok tuti az lesz a vége, hogy beadatom azt is. :-)

2009. máj. 7. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!