Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen konzerveket szeretnek...

Milyen konzerveket szeretnek a babák?

Figyelt kérdés

Körülbelül 2 hete kezdtük a hozzátáplálást a 6 hónapos babámmal.

Ebédre kap egy kis gyümölcsöt, uzsonnára egy kis főzeléket, vacsira egy kis tejpépet (+ mindig anyatejet is ). A problémám az, hogy nem nagyon szereti a zöldségeket, hiába készítettem már krumplit tejjel, répával, almával, külön répát. Beleborzongott és sztrájkba lépett, annyira nem ízlettek neki. (A gyümölcsből sem eszik túl sokat, a tejpépből viszont hajlandó elfogyasztani egy fél adagot.) Valaki azt tanácsolta, hogy adjak konzervet, az ő kisfia is sokkal jobban elfogadta azokat. Ezen felbuzdulva vettünk Univer bio zöldborsó pürét, de ebből is csak 2-3 kanállal tudok rátukmálni. Nem akarom az összes konzervet végig próbálni, tudnátok ötleteket adni, hogy nálatok mi jött be?

2009. máj. 7. 12:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon babafüggő, minden baba más.

Próbáld ki a sütőtököt, az édeskés, általában szeretni szokták a babák.

2009. máj. 7. 13:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. A kisfiam a sütőtököt, paradicsomos krumplit, őszibarack-almát imádja nagyon.
2009. máj. 7. 13:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Kecskemétisek:a zöldséges spagetti vmi hússal, paradicsomos burgonya hallal, sütőtök csirkehússal,őszibarackos pulyka most más nem jut eszembe mert az enyém már a 11 hónaposaknak valót kapja

Gyümisbe a kedvencei:szilva, őszibarack, őszibarack-almával, alma-málna, eper teljes kiőrlésű gabonával

Egy időbe csak azt a főételt ette meg amibe gyümölcs volt, mára már mindenevő:)

2009. máj. 7. 13:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az nem lehet, hogy túl gyors vagy? Értem ez alatt, hogyha 2 hete kezdted a kóstolást, akkor sok neki még, hogy kétszer egyen új kaját, plusz tejpépet. Ha nagyon éhes esetleg akkor sem szívesen kóstol. A fiam csak úgy eszik, hogy pl. 8-kor szopik és így 10-kor kóstol, olyankor még nem nagyon éhes, van kedve kóstolni. Én is 6 hósan kezdtem, csak gyümit kapott, 7 hósan kezdtük el a zöldségeket ebédre, most 8 hós, most vezetjük a husit. Üveges gyümiket ette meg először, amit én csináltam nem kellett eleinte. A kedvencei: áfonyás alma, barack magában vagy bármelyik gyümivel. Mióta zöldséget is eszik már én csinálom és megeszi, de kapott üvegeset is, a burgonya-alma ízlett neki.
2009. máj. 7. 13:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 4. válaszolóval. Szerintem se válts ki egyszerre két étkezést. A kisfiam másfél hónapja kap gyümölcsöt, zöldséget, de eddig még csak a tízórait váltottuk ki, a héten kapott először ebédre főzeléket.
2009. máj. 7. 13:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, fontos, hogy ne kapkodjatok, hagyj időt neki megszokni az új ízeket. Elsőre megeszik, 2 kanállal, másodjára 3 kanállal, na és?? Ez nem verseny, csak szépen nyugodtan. Először próbáld az édesebb gyümölcsöket (barack, banán), aztán az édesebb zöldségeket (cékla, sütőtök). Azokat a babák többsége szívesebben fogadja. Aztán ha már lesz kedvence, akkor legyen mindig az az alap és az új ízt keverd hozzá, alkalmanként növelve a mennyiségét. Legyen ez konzerv, vagy házi püré, mindegy.

Pl. nálunk nyerő a cékla, sütőtök, banán, őszibarack és ezek variálva bármivel

2009. máj. 7. 13:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Lehet, hogy tényleg kicsit gyorsan haladunk.
2009. máj. 8. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!