Adhatok már gyümölcsteát 9 hónaposomnak?
Én nem adok teát. Múlt héten volt egy éves és vizet kap + cicit.
De ha teát adnék, akkor gyengén és mézzel ízesíteném. Persze Te még gondolom aggódsz a méz miatt. Akáccal kell kezdeni, mert az nem olyan allergén, mint, pl. a vegyes virág méz. Szerintem kipróbálhatod, hogy adsz neki reggel egy mokkás kanál mézet, így egész nap figyelheted, hogy van-e valami baja. Ha ezt pár napig próbálgatod és nincs semmi, akkor mézzel ízesítheted.
Én a cukrot egyáltalán nem ajánlanám.
Annyit még, hogy nem tudom, Ti szopiztok-e, de majdnem 11 hónapos volt, amikor én elkezdtem neki vizet adni.
Szóval ha szopiztok, akkor nem is kellene ezzel foglalkoznod.
csipkebogyót (forralva temrészetesen nekik még) citrom pár csepp, cukor, kevéske.
Úgy mondta nekünk a doktor: 1 év alatt ne adjunk mézet: mert a méh a méz készítésnél egyfajta anyagot, váladékot enged bele, ami ÁRTHAT!!! tehát nem kockáztatunk, majd 1 év fölött.
Minden tea, levél, fű és ízesítő sokkal enyhében kell, mint a nagyobb gyereknek, pláne a felnőttnek.
A bolti gyümölcsteák mesterséges izesítők, szinezék tartalmúak, azokat nem adnám.(még nekem is hasfájást okoznak..)
Édeskömény, ánizs, pár virág kamilla, csipke- ezek jók 1 év alatt, fözve, és nagyon világosra készítve
Első vagyok.
A kamilla is allergizálhat.
Tudom mit mondanak a mézről, de amikor mi voltunk fiatalok, akkor kaptuk a mézet is és a citromot (csukláskor) is. Most meg riogatnak a citrus allergiával. Természetesen én is a jobb félni, mint megijedni híve vagyok, nem is adtam neki se télen, se nyáron, de most már fog frissen facsart narancslevet adni. :)
Szóval a mokkás kanáltól nem lesz baja.
Én azért vártam már nagyon, hogy adhassam a mézet, mert van saját termelésünk, amiben 100%-ig megbízhatunk és ugye a méz felér az orvossággal.
De egyet értek vele, hogy egyfajta baktériumot használnak a méhek, amit nem minden baba tud x hónapos koráig feldolgozni.
De szerintem lehet már kis adaggal próbálkozni, mert a 9 hónapos az már nem annyira pici.
Bocs az offért! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!