Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mi a véleménye az...

Kinek mi a véleménye az ujjszopásról?

Figyelt kérdés
2009. máj. 6. 10:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

én nagyon ujjszopós voltam, kisiskolás koromban fogszabályzót kellett évekig hordanom - hiába csúfoltak érte elég sokat, nagyon nehezen szoktam le róla még így is.

a lányom 7,5 hós, egyáltalán nem szopja az ujját és én nem is bánom. elalváshoz cumizik, de nappalra nem kell neki, és úgy gondolom, a cumiról könnyebb lesz leszoktatni, mint az ujjszopásról lenne.

2009. máj. 6. 10:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Lányom születése óta szopja az ujját, már iskolás. Mások előtt nem csinálja, csak a család előtt. Néha szólunk neki, hogy ideje lenne leszokni róla, de tudom, hogy ez nagyon nehéz lesz. Ismerek olyan felnőtteket, akik még gimis korukban is szopták az ujjukat. Én nem vetettem be soha semmilyen leszoktató praktikát.
2009. máj. 6. 10:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagy ujjszopis voltam óvodás koromig, de a fogaimon ez egyáltalán nem látszik, szép fehérek és egyenesek. A kisfiam viszont se nem cumizik, de még az ujját se szopja, bár ha szopná biztos nem tiltanám neki. 10 hónapos kisfiú anyukája
2009. máj. 6. 10:12
 4/13 A kérdező kommentje:
Attól félek hogy mival ha valami gond lesz a fogaival,és sajnos arról leszoktatni elég nehéz mivel a cumit el lehet venni de a kazét nem.Habár most még kicsi 2,5 hónapos,és az öklét rágja,ez gondolom még nem azt jelenti hogy ujjszopós lesz?
2009. máj. 6. 10:17
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
hát igen, a cumit el tudjuk venni később, de az ujjacskát nem!:) valami oka van, hogy az ujját szopizza egy bébi, hisz valamelyik csinálja, valamelyik sosem. Nem hiszem, hogy durva praktikákkal ( bekenni az ujját keserű cuccal, rákiabálni, stb) érdemes lenne megbántani a kis ujjszopis lelküket. Ugysem láttam olyan felnőttet, aki az ujját szopta volna:), vagyis csak elhagyja minden kicsi, ki előbb, ki utóbb. Amugy is minden bébinek van heppje: cumi, kéz állandóan a szájban, rongyirágás, fültépkedés....
2009. máj. 6. 10:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az ökölrágás nem ujjszopás., megtalálta a kezét, tetszik neki, ennyi.
2009. máj. 6. 10:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

első kommentes vagyok

az, hogy az öklét rágja, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ujjszopós lesz.

Teljesen természetes, hogy ebben a korban a keze állandóan a szájában van, most fedezi fel, sokáig ez lesz a kedvenc játéka.

Szóval nyugi, nem biztos, hogy ujjszopós lesz.

2009. máj. 6. 10:22
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Az én kisfiam már 8 hónapos, nem cumizik és az ujját sem szopja szerencsére. Ő is rágta az öklét, mikor a fogai kezdtek bújni az ujját is rágta, de adtam mindig valamit a kezébe (rágóka, játék, stb.) és azt rágta tovább. Azt nem tudom biztosan persze, hogy ettől van-e, hogy nem szopizza az ujját, de örülök neki.
2009. máj. 6. 10:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 éves koromig szoptam az ujjam és nem lettek a fogaim emiatt kesze-kuszák és az ujjam is normális maradt. Asszem egy táborban szoktam le róla, mert úgy éreztem ciki mások előtt. Szóval szerintem nem lesz semmi baja ettől még a gyerekeknek.
2009. máj. 6. 11:52
 10/13 anonim ***** válasza:

Na,akkor én vagyok az a felnőtt(30 éves),aki szopja az újját,igaz,csak elalváskor és csak akkor ha nagyon fáradt vagyok.A fogaimmal mnden rendben sosem volt fogszabályzóm.Valószínű,hogyaz is közre játszott,hogy apámék (elváltak a szüleim)erőszakkal le akartak szoktatni.A párom tudja,nem zavarja.Más tekergeti a haját stb.

Ennek ellenére én nem szerettem volna,ha a lányom szopja,próbáltam is elkerülni cumival,ez addig működött is,mígnem egyszer bekerült az újja a szájába(2 hetesen).Na,azóta csúcsosan repül a szájából.

Már megbékéltem a helyzettel,igaz csak elalváskor ill.ha fáradt akkor szopja.

Szerintem eldönti a gyerkőc maga.Amúgy meg mosolygós,érdeklődő,kiegyensúlyozott 6 hónapos picilány.

2009. máj. 6. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!