Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6hónapos a fiam, és abszolút...

6hónapos a fiam, és abszolút nem mutat hajlandóságot arra hogy felüljön. Aggódjak?

Figyelt kérdés
forog már hasról hátra és vissza is,de azt csak ritkán,és többnyire segítséggel.oldalra viszont már szépen gömbölyödik.Azt vettem észre,hogy ha hasra teszem a lábai már "mennének" előre,de pár pillanat múlva hátára fordul-szinte azonnal.És eddig amennyire akart "ülni",akár a kezemben,akár a pihenő székben,most annyira nem akar.Le lenne maradva?Ösztönözzem a forgásra,hason levésre,ülésre,és hogyan?
2009. máj. 4. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
6 hónaposan egyáltalán nincs lemaradva! Amit leírtál, az nagyon jó egy hat hónaposnak. Majd hamarosan elkezd mászni, négykézláb, és onnan már könnyebb az ülés. De ne sürgesd, meg kell, hogy erősödjön előbb. Mindennek eljön a maga ideje, ne aggódj!
2009. máj. 4. 19:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Semmi okod aggódni! 6 hónaposan a babák többsége csak forog hasról-hátra és vissza. Ezt követi majd a kúszás, aztán a mászás, után a felülés, állás. Legalábbis ez sorrend, bár babák ettől eltérhetnek és ki is hagyhatnak dolgokat. :) A lényeg, hogy ilyen korban sokat legyen kemény felületen, hason, hogy minél többet kússzon-másszon. Így erősíti az izmait, az egyensúlyérzékét, hogy később tudjon felállni, menni. 8 hós kisfiam habtapin szokott játszani, de már elkúszik a szoba másik felébe, ha olyanja van. 6-7 hós kora óta fordul mindkét irányban és már négykézláb hintázik előre-hátra. Én is várom már a pillanatot, hogy mikor indul el mászásban, szerintem bármelyik pillanatban előfordulhat. Ő ritkán van kiságyban, így nem állt még fel, félig ülő helyzetből felül ugyan a pihenőszékében, de ültetni még nem szoktam, nem ül meg stabilan egyedül.

Boldog babázást!

2009. máj. 4. 20:04
 3/3 anonim ***** válasza:
hivatalosan 8-10 honaposan ulnek fel a kisbabak.
2009. máj. 4. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!