Bogyo110 kérdése:
Jelenthet ez majd problémát?
Figyelt kérdés
8.5 hónapos kislányom kb két hete kúszik de ugy vettük észre hogy inkább a jobb kezét és jobb lábát használja a kuszáshoz a bal lába mindig nyujtva marad a jobbal löki magát de igy is halad mint a szélvész .Abszolut nem csinálja a váltot kéz és láb mozdulatokat .Viszont mikor csak simán játszunk akkor mindkét kezét használja !Segithetek neki valamivel vagy majd magátol rájön2011. okt. 25. 19:15
1/5 anonim válasza:
Nem tudom, a mászásnak-kúszásnak pont az a lényege, hogy a gyerek rájön a váltott kéz-láb munkára. Lehet, hogy még nem jött rá. Azért én megkérdezném a védőnőt.
2/5 anonim válasza:
Kisfiam is ezt csinálta,elvittük dévényeshez,mert emiatt befelé dőlt a bokája is annál a lábánál amelyikkel kúszott,itt ez szépen korrigálva lett,és mászni is elkezdett.
3/5 anonim válasza:
Az enyém is így kúszott hónapokig és a mászás tulajdonképen ki is maradt vagyis tudott mászni is (úgy 10-11 hónaposan) de nem használta, nem szerette. Ő kúszás után tulajdonképpen felállt és ment. Soha nem kúszott váltott lábbal-kézzel. A lényeg, hogy nekem eszembe se jutott, hogy ez baj és nincs is semmi baja, már lassan 3 éves. Sokan eltúlozzák a dolgokat bár az első gyerekkel én is ezt csináltam. Nincs neki semmi baja, ne aggódj! Ha furcsán mozog vagy valami azt meg úgyis észreveszed. Minden gyerek másképp csinálja, nem könyvből olvassák. Neki így jó és kész.
4/5 anonim válasza:
A nagymotoros mozgára épül az összes többi a beszédet.is.beleértve, illetve az agyi fejlődésnek is rebdkivül fontos. Az enyém nem mászott, igy megtanitottam. Igen egyszerü, talicskázáshoz hasonló módon emeld meg a apopsiját és lábát, hogy csak a kezein támaszkodjon. Kicsit told előre, rakosgasd felváltva a lábacskáit. Jóha kiteszel valami elérhető tárgyat, mert utálni fogja, nem fáj neki, csak nem akarja ezt a amozgást. Tehát te rakosgatod a lábait, de csak akkor tud haladni, ha felváltva teszi elöre a kezeit. Ha felváltva teszi a kezét, akkor meg tudja tanulni, naponta megcsinálod vele és megtanulja, az enyém egy hét mulva mászott mint a szélvész, az addigi fókakúszáshoz képest. Ha nem váltogatja a kezeit, akkor valami gond lehet, letapadt izmok, nem.szimmetrikus fejlödés, vagy kitudja. És bárki bármit mondd, fontos a mászás, leginkább az agynak. Üdv, egyéves anyukája
5/5 anonim válasza:
lányom nem akart mászni, csak kúszott, vagyis még azt sem csak tolta magát hátrafelé, próbáltam mászatni de semmi, majd elkezdett menni. én is szerettem volna ha mászik, mert fontos az agyi fejlődés szempontjából. most egy éves, és egy hete elkezdett mászni. úgyhogy csak rájött hogy hogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!