Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most kezdem a hozzátáplálást,...

Most kezdem a hozzátáplálást, hogyan kell adni az almát?

Figyelt kérdés
Csak a levét vagy egyből adhatom a pürét, és hogyan készítsem el. Az után mivel folytassam?
2009. máj. 4. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, hogy lereszeltem almareszelőn és először csak 1-2 kiskanál levet adtam, ezt pár napig ismételtük, aztán fokozatosan jöhet a püré.

Ha az alma már megy, akkor jöhet a sütőtök, őszibarack. (Lé aztán püré).

2009. máj. 4. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Lereszeled és a levét adod először.Aztán adhatod az almát is,szerintem turmixolva a legjobb,vagy botmixerrel pépesítve.Aztán lehet a barackot,banánt,narancsot adni neki.
2009. máj. 4. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is almával kezdtem. Üvegreszelőn lereszeltem és a lét és egy kis pépet együtt adtam, első nap csak 1-2 kiskanállal adj és fokozatosan növeld az adagot, nekem a védőnő azt mondta, hogy az almával ha elkezdem, akkor kb. 2 hétig csak azt adjam, hogy szokja a gyerek és akár 150 grammig is emelhetem az adagot. Persze én szopi után adom neki most is a dolgokat, mert 1 éves koráig az anyatej a fő táplálék. Alma után barackot adtam,üveges bébiételt, aztán jött a krumpli, amit magában nem szeretett (anyatejjel turmixoltam, de így se), így jött hozzá az alma, amit ugye már leteszteltünk, úgy már megette, utána répa, aztán meggy, banán, brokkoli. Van a neten egy csomó jó kis táblázat, hogy milyen korban mit lehet adni. A lényeg a fokozatosság és türelem, ha a babád megérett a hozzátáplálásra, azt úgy is látni fogod, erőltetni nem szabad. Jó étvágyat a babódnak :) 7 hós baba anyuja
2009. máj. 4. 15:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Barackot milyet, üvegeset vagy van itthon befőtt amit én raktam el tavaly, az is jó?
2009. máj. 4. 15:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Én semmiből sem adtam levet,de a lereszeltet nem ette meg csak amit pépesre turmixoltam.Barackot lehet kapni mirelittben,mi még azt vesszük,amíg nem jön szezon és tudok fagyasztani.
2009. máj. 4. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:
amit te tettél el barack, azért nem annyira jó, mert gondolom cukros lével tartósítottad. Nem tesz túl jót neki, ha azt eszi meg, de ha nincsen más, még mindig jobb, mint a bolti konzervek! én őszibariból inkább meg szoktam venni a bolti bébikaját.
2009. máj. 4. 15:55
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat
2009. máj. 4. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!