Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan csináljam a babámnak...

Hogyan csináljam a babámnak meg a cukkinit?

Figyelt kérdés
7 hónapos, kóstolunk egyelőre, de most a cukkinit és a tököt szeretném adni, de hogy csináljam? Ciki, de én még sosem ettem cukkinit, azt sem tudom, hogy eszik-e vagy isszák (arcpír)... Hogy álljak neki, pároljam vagy hogy vágjam szét???
2009. máj. 4. 08:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én meghámozom, kockákra vágom, és almával szoktam összepárolni, mert ha esetleg keserű a cukkini, akkor ez a módszer elveszi ezt az ízt. Kis vízzel párolom, majd pépesítem. Csinálhatod úgy is, h' az almát, esetleg banánt frissen reszelve-törve adod hozzá a már kész tökhöz, így a C vitamin nem megy tönkre.
2009. máj. 4. 08:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Alaposan megmosod, utána lepucolod vékonyan a héját. Utána hosszában kettévágod. Ha csak nagyon apró, kifejletlen magok vannak benne, akkor azok benne maradhatnak. Ha már nagyobbak a magok, akkor érdemes kiszedni - én kanállal szoktam, mint a tökből. Utána felkockázom, és kevés vízzel együtt megpárolom. Ha alufóliába csomagolod, akkor sütőben is meg lehet párolni, úgy is nagyon finom. Én krumplival vagy rizzsel szoktam sűríteni. A főzővízzel vagy anyatejjel hígítom. Szerintem tápszerrel is hígítható.
2009. máj. 4. 08:42
 3/3 anonim ***** válasza:
én egy hámozott,magozott és igy kb 20 dkg kockára vágott cukkinit kb 2szem kockára vágott burgonyával negyed órát párolom, majd kevés fözölével pürésitem. mi amig kostoltunk üvegeset vettem neki, abban is van cukkini főzelék, úgyis 2-3 napig kell vele kostoltatni és addigra pont elfogy egy üveggel.
2009. máj. 4. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!