Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos baba mennyit eszik?

8 hónapos baba mennyit eszik?

Figyelt kérdés

Tápszeres babám holnap lesz 8 hónapos.2 hete csúnyán megfázott nagyon nehezen akart hamizni.Miután meggyógyult csak nehezen jött vissza az étvágya.Már odáig eljutottunk hogy megegye azt a kajamennyiséget amit előtte de nemtudom hogy az nem e kevés.Próbáltam emelni az adagot de nem kell neki.Reggeli 180ml tápszer, tizórai tejpép kb 150ml, utána 1 üveg bébipapi(főzi)(de ebből nem eszi meg a korának megfelelő darabos hamit), utána egy üveg gyümi,és vacsi 180 tápszer.

Nem kevés ez?olvastam hogy ennyi idősen azért már 230 akat esznek a hasonlókorú babák..

2009. máj. 4. 08:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Bár az én kislányom anyatejes, és csak 2 hónapja eszik szilárd ételeket, de ő sem eszi meg a "korának megfelelő" adagot, max fél üveg főzeléket. A gyümölcsöket jobban szereti, de abból se megy le 3/4 üvegnél több. Amit én készítek neki, abból se eszik sokkal többet, néha még ennyit se. Naponta 2x kap szilárd ételt, a többi étkezés még szopi. Szerintem (és szerencsére a doki véleménye is ez), ha szépen fejlődik, akkor nem baj, ha nem megy le az "előírt" adag. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák, egyikünk többet, másikunk kevesebbet eszik, a babák is ugyanígy vannak. Az a fontos, hogy ő jól érezze magát. Amúgy meg úgysem tudod beletömni a több kaját, ha ő nem kívánja.
2009. máj. 4. 08:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha nem fogy és kibírja a kajcsik közötti időt ennyi étkezéssel, akkor elég. Amúgy nem eszik annyira keveset!!!
2009. máj. 4. 08:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Így van, eltérő igényűek vagyunk, és ez alól a babák sem kivételek. Nyugodtan rábízhatod, hogy miből mennyit szeretne enni. Míg kiegyensúlyozott, jókedvű stb. , addig nem kell aggódnod azon, hogy kevés-e neki a táplálék amit megeszik.

A lányom amúgy 7,5 hós. Reggelire megiszik kb 120-150 ml tápot, tízóraira kb 100-120 ml gyümölcsöt eszik, ebédre kb ugyanennyi husis főzeléket, uzsira kb 150 ml tejpépet és vacsorára megint tápot kap: kb 200-230 ml iszik meg.

Ez is elmarad az előírt mennyiségtől, de ő ezzel tökéletesen elégedett, és egy csupaizom energiagombóc, jó kedélyű, kiegyensúlyozott, folyamatosan gyarapszik stb.

Én nem aggódom, és a gyerekorvosunk sem, szerintem te se vidd túlzásba, bízz a babádban :)

szép napot neked!

2009. máj. 4. 08:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én lányom még az előző hozzászólóknál is kevesebbet eszik: egy alkalommal 120 ml tápszernél nem eszik többet, de inkább 100 ml az átlag. Délben főzelékből és gyümölcsből összesen 100 ml, tejpépből 100 ml vízzel készítem az adagját. De a súlya rendben van (8200 g - 8 hónapos), és ha ébren van, egy percre nem marad nyugton, ezért én nem aggódom. Tényleg elég nagy különbségek vannak ilyen korban a mennyiségek terén.
2009. máj. 4. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!