Mikor forduljak gasztroentologushoz?
Nálunk hasonló volt, 6 hetesen jöttem rá, hogy a lányom tejfehérje allergiás, nála nem pöttyöket, hanem erős hasgörcsöt okozott.
Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy két éves kor előtt nem érdemes vérvétellel tesztelni, mert nem megbízható az eredmény. Én a lányom 10 hónapos korában kezdhettem el kis mennyiségben tejet fogyasztani (tejterméket előtte is, de csak sajtot és sovány tejport tartalmazó ételeket/italokat), és szép lassan kinőtte. Két és fél éves volt, mire a tesztet meg tudták csinálni, de addigra már negatív volt tejre és szójára is (mert az is gondot okozott neki).
Amíg szoptatod, addig semmi másra nincs szüksége. Nekem 19,5 hónapig szopott a lányom, és nem sokkal azután tudtuk lassan bevezetni a tejtermékeket nála, így én semmifajta kiegészítőt nem adtam neki. Ma már 4 éves, egészséges kislány.
A kisebbik lányom ugyanúgy hasgörccsel reagálta, amíg szoptattam (főleg a szójára), de amióta ő is eszik, a tejtermék ha becsusszan, akkor pöttyös lesz tőle ő is, a hasa nem fáj, csak a szójától...
Remélem ő is kinövi.
SAjnos engem sok helyen hülyének néztek, de tényleg irtó érzékenyek voltak rá. Csak egy példa: megettem egy kiflit (ami tejes kifli ugye, de hát mennyi tejet tartalmaz az?) És 20-24 órára rá jött mindig a hasgörcs. Szóval én csak "magamra hallgattam", mert számomra bizonyított volt a dolog...
Nem olyan vészes egyébként a tejmentes diéta, hozzá lehet gyorsan szokni, levesekbe a család is csak később teszi bele, a rakott dolgokba a tepsi egyik sarkát tejföl nélkül készítettem. Szóval nem kell külön főzni, csak pár dolgot máshogy csinálni. Margarinból a Liga és a Delma Multivitamin nem tartalmaznak semmilyen tejszármazékot. A gyerkőcök meg megtanulják, hogy bizonyos dolgokat nem ehetnek (pl. túrórudi, csokik, ilyesmi), de ez sokkal jobb, mint ha egy gyerek 5-6 éves korában jön ki egy ilyen allergia, akkorra már tudja, miről kell lemondania.
Minden jót Nektek, remélem a Te kicsid is kinövi majd!
Mi 3 hónaposan vittük el gasztoenterológiára.Más problémával(születésekor kapott egy fertőzést és antibiotikumot kapott sokáig amitől olyan hasmenése volt,hogy nem maradt meg benne semmi)
Nos egy nagyon kedves doktornő kivizsgálta és kapott gyógyszert,2-3 nap múlva szinte teljesen rendbe jött a kisfiam.Azóta 2 havonta járunk kontrollra és minden rendbe van vele.
Én minél hamarabb elvinném a helyedben,nagyon szuper gyerekorvosok szerintem.Legalább időben kiderül ha esetleg allergiás.
12:56
Úgy tudom, a kilégzéses vizsgálattal a laktózintoleranciát vizsgálják, és nem a tejfehérje allergiát. Vagy tévedek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!