Milyen tényezők fokozhatják a SIDS előfordulását? Kinek milyen légzésfigyelő vált be?
Koraszülöttség, légzési probléma a szülés körül, túl meleg, túlöltöztetés, a szülők dohányzó életmódja (akár már az is ha "csak" a konyhában dohányoznak) hason altatás, mesterséges táplálás (szóval tápszer és nem anyatej).Alacsony szülői szociális helyzet.
Ennyi jut eszembe most.
Persze ezek csak hajlamositó tényezők és nem tuti fix h sids-is történik ahol akár csak egyik is fennáll.
Ez olyan mint a tüdőrák amit a dohányzás okoz, és akkor sokan elkezdenek példálózni 95 éves nagyapjukkal aki nem lett rákos. Hát igen, kivételek mindig vannak:)
Köszönöm szépen!
Próbálom mellőzni a fent említetteket!
Minden jót Neked! :)
Nekem is van egészségkártya, de nem tudtam, hogy azt ilyen dolgokra is le lehet vásárolni. Mi is pont így vagyunk, hogy a tesz-veszen és a vaterán próbálunk keresni babaholmikat, de a légzésfigyelő tuti új lesz.
utána nézek a Baby Control-nak. Köszönöm a segítségedet! :)
Boldog babázást!
Elnézést, az első vagyok. Az anyatejes táplálás az ami pont hoyg nem hajlamosít rá, mert egy anyatejes baba ált. hamarabb megéhezik mint egy tápszerrel táplált, így kisebb az esélye hogy "belealszik" egy légzés szünetbe.
A védőnő sajnos nem jól tudja ezek szerint.
Ez a kutatási területem csak azért vagyok biztos benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!