Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak a babával, ha...

Mit csináljak a babával, ha sír, üvölt a kocsiban?

Figyelt kérdés

7 hónapos baba, sajnos ő azok közé tartozik, akiket az autózás nem andalít, nem ráz el, nagyon nehezen tud a hordozóban elaludni. Ha autózunk, általában 3 órát utazunk egyvégtében (sajnos messze élnek a nagyszülők), kisebb pihenőkkel. Kb. alszik 3/4 órát, játszik fél órát, és van, hogy a fennmaradó időben csak nyűglődik, hangosan sír, sokszor ordításig elmenve.

Amiket már próbáltam: ott ülök mellette, tárgyakat mutogatok, beszélek hozzá, bohóckodok, próbálom elterelni a figyelmét énekkel, mondókával. Baba CD-t is tettünk már be neki. 1-2 játék is van körülötte, cserélgetem őket. Nem éhes, nem szomjas (próbáltam, nem az volt a gond).

Ha igazán ordít, akkor minden hatástalan, nem hagyja abba. Attól nyugszik csak meg, ha átültetem az ölembe és kinézhet az ablakon (az ő hordozója az a fajta kagylóülés, ami menetiránynak háttal van és ki nem lát az ablakon), de ez meg ugye szabálytalan. Amint visszakerül a hordozóba, ordít tovább. A múltkor 35 percig megállás nélkül üvöltött (meg is álltunk közben, hogy mozoghasson egy kicsit, hátha akkor huzamosabb időre megnyugszik, de nem, csak amíg kint volt, volt csendben), és csak azért hagyta abba, mert végre megérkeztünk.

A férjemet nagyon zavarja, ilyenkor nehezen tud a vezetésre figyelni, én meg tanácstalan vagyok, mit tehetnék még.

Ezt leszámítva "átlagos" baba, kellően önálló, együttműködő, érdeklődő. Nagy a mozgásigénye. Az ágyában gond nélkül elalszik önállóan nappal és este is. (Tehát nem azzal van a gond, hogy aludni nem akar normál körülmények közt sem.)

Akinél volt már hasonló, mi vált be?

Várható, hogy ez változik a közeljövőben?

Előre is köszi, ha tudtok valami tanácsot adni, mit próbálhatnék még meg!

2011. okt. 20. 10:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak! Miért nem? Mondjuk az enyém 10 hónapos volt mikor előreültem az már nem olyan pici és végetvetettem az állandó üvöltésnek és hisztinek inkább abból van hányás. Amúgy index kirak félrehúzódik kiszáll amit hátranyúlással nem bír anya elintézni megoldja út folytat tovább.

Kérdezőnek:Nálunk meg mindenki utána mondta mikor meséltem milyen triviálisan egyszerű volt a probléma megoldása, hogy sosem értették miért ülök hátul:D na mindegy mindenki úgy utazik ahogy ő és a gyerek szeretné, kinek mi válik be.

2011. okt. 21. 20:58
 12/15 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam, először rövid távon próbálom ki, és ha nincs gond, akkor a hosszabb úton is (addigra úgyis idősebb lesz a baba 1 hónappal). Ha beteg vagy érzem rajta, hogy nem olyan, mint szokott, akkor persze inkább mellette ülök.

Sűrűn hátraforgok, mi a helyzet vele, tehát nem arról van szó, hogy felelőtlen módon a gyereket elszeparáljuk és azt sem tudjuk, mi van vele. Ha mellette ültem, sem néztem őt állandóan.

De jó, hogy utolsó előtti leírta a véleményét, mert így még jobban oda fogok figyelni, nehogy baj legyen!

Ja, és az is eszembe jutott, mi a helyzet, ha valaki egyedül van a gyerekkel a kocsiban, magyarán ő vezet, a gyerek meg hátul van (akár hordozóban is, mert pl. olyan a kocsi/hordozó, hogy anyósülésre nem lehet bekötni), akkor is muszáj valahogy megoldani (pl. egyedülálló anyukák vagy bármi más okból kifolyólag nincs mindig apa is ott a kocsiban). Nekik nincs választási lehetőségük.

2011. okt. 22. 09:21
 13/15 A kérdező kommentje:

Ma 2x15-20 percet egyedül töltött hátul a kocsiban, odafelé teljesen csendben volt, visszafelé fáradtabb volt, elkezdte a panaszkodást, de 3 perc nyafogás után viszonylag csendben maradt. A hosszú utat majd később próbáljuk ki.

Még egyszer köszi a tanácsokat!

2011. okt. 30. 16:30
 14/15 anonim ***** válasza:
:) De jó örülök neki.(rendőrné:))
2011. okt. 30. 21:50
 15/15 A kérdező kommentje:

Ígértem a beszámolót: Most nagyon sokat utaztunk az új autósüléssel, reggeli indulásoknál ugyanúgy küszködött és sírt 1-1,5 óra nézelődés, játék után, mire nagy nehezen elaludt. Ha 4 óra felé utaztunk, sötétedésnél nézelődés után szó nélkül elaludt.

Szóval jó az autósülés, mert sokkal jobban elvolt benne, de muszáj egyéb tényezőket is figyelembe venni.

Ültem elöl is és mellette is; nem vettem észre különbséget.

Úgy tűnik, ő olyan típusú baba, aki tényleg csak az ágyában tud nyugodtan elaludni.

Még egyszer köszi a tanácsokat!

2012. jan. 2. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!