Kiváncsi vagyok: Összetett tippelős kérdés játszotok?
Sose irtam ilyet ki,de kiváncsi vagyok ki mennyi idősnek tippeli a babámat?direkt nem irom meg h lány vagy fiu:)
Szoval:
88cm és 12kg
Amiket tud:
-váltott lábbal most kezdett menni a lépcsőn,
-mondatokban beszél,ragozva
-szobatiszta éjjel-nappal
-kb. 30 mondókát,gyerekdalt ismer,és el is tudja mondani pár hibával
-önnállóan eszik,
-leveszi a cipőjét,nadrágját egyedül és a cippzáros felsőket
-nadrágot fel tud venni
Majd megírom ha valaki eltalálta a korát:))
Hát igen,nem egyszerü megmondani a korát,sokan max 2.5 évesnek nézik:)
3 éves lesz 30-án amugy és kisfiú:)Súlyban és magasságban épp eléri az ilyenkori értékek alsó határát,ő az oviban a legkisebb.
Attol függetlenül hogy megirtam a választ,kiváncsi lennék hogy ha egy fiu ennyit tud,akkor menni idősnek gondolnák?
Olvasok itt extrém zsenikről is és láttam már olyan 2.5 évest aki 5 szót tudott,ezért lennék kiváncsi.
Köszönöm:)
Ha a méretét nem írtad volna, akkor eltalálom. Az zavart be, hogy picike.
Végülis eltaláltam, 3 év és fiú.
nem is akarom h többet tudjon az átlagnál...csak nem tudom már lassan mi a normális...ma is pl. az oviban az egy évvel idősebb gyerekeket a szülő öltöztette,én pedig azt hittem 3 évesen átlagos hogy egy gyerek fel tud venni egy nadrágot,ugyanis volt ismerősöm akinek a gyereke 2 évesen ezt megcsinálta,sőt fel is tudta venni a cipőjét...szoval már nem lehet tudni.
Ő amugy a mozgásokban ügyetlen,ld. lépcsőzést is későn kezdte,és járni is 15 hósan kezdett.
Ha ennyire nyugtalanít, hogy nem tudod, hogy jól fejlődik-e, akkor kivételesen javaslom, hogy könyvekben olvass utána, hogy mikor mit tud egy baba. Még mindig jobban közelít az igazsághoz, mintha a környékbeli ismerős gyerekekhez hasonlítgatod.
Nekem a 15 hónaposan járás sem tűnik későinek, nem tudom, miért gondolod azt.
Abban igazad van, azt én is r észrevettem, hogy itt sok "csodagyerek" van. Én úgy gondolom, hogy sok anyuka csúsztat pár információt, illetve elfogult a gyerekével szemben, amit részben meg is értek. De neked nem kell elhinni mindent amit itt olvasol. Tanuld meg belelátni, hogy melyik a nagyzolás és melyik nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!