Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoruläs repätol vagy töktöl?

Szoruläs repätol vagy töktöl?

Figyelt kérdés
Egy hete kezdtük a ozzätäpläläst elöször csak krumplit kapott aztän krumplit repäval es ma elöször krmplit tökkel!Mär tegnap sem kakilt ma pedig csak nagyon picit es kemenyet!Mitöl lehet?Szerintem fäj a pocija mert sir es kinlodik1
2011. okt. 17. 22:05
 1/9 anonim ***** válasza:

A krumpliban van keményítő (hasmenés esetén ezért ajánlott), a répát nem tudom, a tök viszont nagyon leveses, attól nem lehet.

Egyébként a hozzátáplálás kezdetén ez szinte normális, nálunk is ez volt, napokig nem volt kaki, viszont nem fájt a hasa, így én nem aggódtam miatta különösebben. Egy pár csepp narancs tud segíteni. Az is lehet, hogy még várni kéne a hozzátáplálással, lehet hogy még nincs felkészülve a gyomra. Mennyi idős? Szopizik még?

2011. okt. 17. 22:11
 2/9 anonim ***** válasza:

A répa elvileg fog, a tök lazít.

Úgyhogy én a répára tippelek.

2011. okt. 17. 22:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Negy es fel honapos!Sajnos mär nem tudok szoptatni es a täpszert nem itta rendesen ezert az orvosunk mondta hogy probäljuk meg a hozzätäpläläst!Friss naracsle vagy dobozos?Itassam meg vele vagy tegyem az etelbe?
2011. okt. 17. 22:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a hozzátáplálás kezdetén a kecskeméti bébiételben a szilva segített, majd miután olyan szinten eldurvult h iszonyú sírásba tört, s nyomta a kakit majd az meg visszacsusszant, mert nem tudta kinyomni, másfél hét szenvedés után hiába felírta a doki a glicerines kúpot, az sem segített, s védőnő tanácsára vettem bébiitalban őszilevet, s azt fele fele arányban hígitottam langyos vizzel. Szopi előt adtam neki oda, vagy étkezés előtt lehet még adni, főleg a reggeli első étkezés a legfontosabb, de napközben is. S még aznap lett széklete, megoldódott a problémánk, s azóta az étvágya is nagyobb. S van még a levolac szirup, az is segít. gyógyszertárban recept nélkül meg lehet venni.
2011. okt. 17. 23:30
 5/9 anonim ***** válasza:
A kislányomnak egyértelműen a répa fogta meg.
2011. okt. 18. 08:59
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ezeket csak azért linkeltem be,hogy mikortól ajánlják a déligyümik fogyasztását...szóval én biztos nem adnék még neki narancsot..,max ha nagyon szeretnél majd valamivel könnyíteni neki,akkor őszibarackkal próbálkoznék...

Vagy az orvos utasítására adnád neki?

A kérdésedre meg szerintem a válasz :)

A krumpli alapból fog,aztán ügye azt kapott megint répával,amit meg szintúgy hasmenésnél szoktak ajánlani ,tehát én úgy gondolom,hogy akkor az is fog..(bár lehet hogy azért mondják azt,mert hogy meg is sózzuk olyankor és az úgy segít megfogni a székletet..) :)

Majd tegnap már kapott sütőtököt,ami valószínűleg nem fog,mert tele van rostokkal és az segíti a bélmozgást..

Nálunk nagyobb korban okozott/okoz még mindíg sajnos problémát a kakilás (most 2 éves a kislányom) és ami nálunk nagyon bejött,az a dm-ben kapható babáknak való műzli,meg a nagyon aprószemű korpa a joghurtba,tejpépbe belekeverve.. De ügye lehet kapni üveges őszibarackot,az is sokat segít!

2011. okt. 18. 10:03
 7/9 anonim ***** válasza:
A tök nem hiszem, hogy megfogja a pociját. Nálunk a répától volt mindig gond, szerintem az lehet nálatok is! Nekünk az őszibarack és a szilva segített az ilyen helyzetekben! :)
2011. okt. 18. 10:33
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a välaszokat akkor megprobäljuk a barackot!
2011. okt. 18. 12:58
 9/9 anonim ***** válasza:
ezt a déli gyümölcs dolgot én sem értettem akkor, de a gyerekorvos is azt mondta, hogy egy pár csepp narancslé mehet, ha szorulás van, gyümölcsből, nem üdítőből. Persze nem sok, de szerintem egy étkezésnél ki lehet próbálni. Eszembe jutott, hogy hozzátáplálás kezdete után 2-3 héttel volt, hogy tejpépet is adtunk neki, és onnantól nem volt székrekedése!
2011. okt. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!