Az 1 éves babák általában tudják ezeket?
Ne is törődj a villogással, naná, hogy büszke vagy rá, lehetsz is!! Nekem is megfordul néha a fejemben, hogy "na hát ez már biztos átlag fölötti, amit az enyém csinál", aztán morfondírozok fél órát, hgoy hogy tegyem fel itt a kérdést, hogy vajon tényleg átlag fölötti-e, hogy ne tűnjön hencegésnek.
Na de válaszolva, a másfél éves fiam csinálja kb. ezeket, amiket leírtál, de csak megközelítőleg. Megmutogat magán mindent, de nem nevezi meg, és a felsorolt állatoknak kb. a 70%-át ismeri fel és mondja, hogy "mit mond". Egy évesen kb. csak a fejét mutatta meg. Voltak egyéb "mutatványai" is, de nem ilyenek.
Szerintem általában nem tudják ezt az egy évesek. ANNAK ELLENÉRE, hogy ez normális.
Ha beszél a gyerek, akkor sokkal több a visszacsatolás, és így tudod, hogy tudja a dolgokat. Én 10 hónaposan azt játszottam vele, hogy kiraktam elé 4-5 dolgot, és mondtam neki, Kicsim, anya kéri a kiscipőt. És bár még nem tudott beszélni (14 hósan kezdte,ami szintén korainak mondható) de odaadta, amit kértem. Nagyon nagyon büszke voltam rá!!! Ahogyan te is!! Sok szülő egyébként nem is gondolja, hogy képes erre a gyereke, és ezért nem is foglalkozik vele ilyen szinten, de te nagyon ügyesen csinálod, és nyilván nagyon okos a kicsikéd is, de azért ez a te büszkeséged is, mert te tanítod meg erre. Szóval nagyon ügyes a kislányod és te is.
Hozzáteszem, az én kisfiam is nagyon okos, annak ellenére nagyon eleven is, és én is nagoyn nagyon büszke vagyok rá. IMÁDOM!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!