Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az 1 éves babák általában...

Az 1 éves babák általában tudják ezeket?

Figyelt kérdés
Elmutatja az összes testrészét a hajától a lába ujjáig, és szinte mindet meg is nevezi. Ugyanezt másokon is megteszi. A lakásban megmutatja hol van a mosógép, a mosogató, hűtő, lámpa, ablak, ajtó,szekrény, wc, kád, tükör stb. Elmondja, hogy mit mond a kacsa, a kutya, a cica, a bari, a boci, a paci,a kakas (ku-kúúú), a liba, a vonat (si-hu-hu), az autó (brüm-brüm). Meg is mutatja ezeket a mesekönyvekben. Ha megkérjük, hogy hívja a cicát, akkor mondja hogy cic-cic, és keresi hogy esetleg honnan jön elő. Van egy kockája, aminek mind a 6 oldalán más figura van(alma, dinnye, szöcske, tubus, vonalzó, dob), és akármelyiket kérem, hogy mutassa meg, akkor addig forgatja a kezében amíg meg nem találja.És 4-et meg is nevez belőle magától.
2011. okt. 17. 20:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ne is törődj a villogással, naná, hogy büszke vagy rá, lehetsz is!! Nekem is megfordul néha a fejemben, hogy "na hát ez már biztos átlag fölötti, amit az enyém csinál", aztán morfondírozok fél órát, hgoy hogy tegyem fel itt a kérdést, hogy vajon tényleg átlag fölötti-e, hogy ne tűnjön hencegésnek.

Na de válaszolva, a másfél éves fiam csinálja kb. ezeket, amiket leírtál, de csak megközelítőleg. Megmutogat magán mindent, de nem nevezi meg, és a felsorolt állatoknak kb. a 70%-át ismeri fel és mondja, hogy "mit mond". Egy évesen kb. csak a fejét mutatta meg. Voltak egyéb "mutatványai" is, de nem ilyenek.

Szerintem általában nem tudják ezt az egy évesek. ANNAK ELLENÉRE, hogy ez normális.

2011. okt. 17. 22:37
 12/16 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is tudta ezeket, a könyvekben is egyszer megmutatjuk neki és már következőre tudja, viszont ő a testrészeit csak mutatta és nem mondta.
2011. okt. 17. 22:50
 13/16 fotucsok ***** válasza:

Ha beszél a gyerek, akkor sokkal több a visszacsatolás, és így tudod, hogy tudja a dolgokat. Én 10 hónaposan azt játszottam vele, hogy kiraktam elé 4-5 dolgot, és mondtam neki, Kicsim, anya kéri a kiscipőt. És bár még nem tudott beszélni (14 hósan kezdte,ami szintén korainak mondható) de odaadta, amit kértem. Nagyon nagyon büszke voltam rá!!! Ahogyan te is!! Sok szülő egyébként nem is gondolja, hogy képes erre a gyereke, és ezért nem is foglalkozik vele ilyen szinten, de te nagyon ügyesen csinálod, és nyilván nagyon okos a kicsikéd is, de azért ez a te büszkeséged is, mert te tanítod meg erre. Szóval nagyon ügyes a kislányod és te is.

Hozzáteszem, az én kisfiam is nagyon okos, annak ellenére nagyon eleven is, és én is nagoyn nagyon büszke vagyok rá. IMÁDOM!!!

2011. okt. 17. 23:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm a kedves szavakat, de sajnos ma egész nap csak a "villogós" válasz járt az eszemben, és még egyszer szeretném elmondani, hogy senkiben nem szerettem volna rossz érzést kelteni a "villogásommal"!Én csak, mint azt már megírtam, csak kíváncsi voltam, milyen ügyes a picikém a korához képest.Ez nem jelenti azt, hogy ha valaki ezeket a dolgokat ennyi idősen még nem tudja, azzal bármi probléma is lenne. De az egész napos tanakodásom végeredménye az is lett, hogy igen is büszkén fogok dicsekedni a kislányommal, mert nagyon-nagyon büszke vagyok rá!!Nem fogom cirkuszi majomként mutogatni a gyermekem, de igen is büszkén fogom elmondani, milyen ügyes is az én angyalkám!!És ha ezért megvet valaki, akkor hát tegye!
2011. okt. 18. 21:04
 15/16 anonim ***** válasza:
:) Szerintem mindenki úgy tesz, ahogy te! :) És ez csak akkor megvetendő, ha valaki lenézi a másik gyerekét, amiért kevesebb dolgot tud. Te pedig biztos nem ilyen vagy, úgyhogy nincs miért megvetni!
2011. okt. 18. 22:01
 16/16 A kérdező kommentje:
köszi szépen, ez nagyon jól esett. Igen, nekem egyáltalán nem az volt a célom, hogy másokat lenézzek. még egyszer köszi.
2011. okt. 19. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!