A terhességre a szülésre és a baba születésére kb. mennyi pénz áldoztatok?
Én nem fizettem az orvosnak,szóval az 0!
A gyerekszoba kb. 150.000 Ft volt!
Babakocsit kaptunk egy használtat,szóval az is 0!
A kezdő tisztálkodási és babacsomag,ruhák kb. 60.000 ft.
Mi előre nagyon nem vásároltunk,de utána havonta ez meg is látszódott a kiadásokon.
Orvos 0.
Babakocsi 0.
Babaszobába dolgok+rucik (rengeteget kaptunk)35000
Első ápolási csomag 15000
rengeteg mindent megvesznek a nagyszülők szerencsére, nekünk kevés pénzbe lenne a baba. Így telik némi "luxusra", persze NEKI!
Tudom, nem mindenki ilyen szerencsés, csak kapkodom a fejem...
Doki:70 terhesgondozás, + 50 szülés után
Babaszoba, bútor kiságy pelenkázó ágynemű:130
Tőle vettem, nagyon jó és szép termék, boltban 2x ennyi lett volna.
Babakocsi hordozóval mózessel:130
Babakocsit is vaterán vettem quinny buzz
Ruhák, plédek, textilpelenka:100
Azokat is Vaterán vettem, egy rugdalózó, vagy kisruha 1000-2000 ft, még postaköltséggel ,is olcsóbb mint bolban, főleg ha egy eladótól vásárolsz be.
De ha nem vagy ellene a használt ruháknak, már azt is vettem, s olyan mint az új, a ruhacsomagok nagyon jó áron vannak, 300 ft-ra jön ki egy darabja, s fari kabát, bársony hímzett ruhácskák, farik, ingek vannak benne. Nagyon megéri, sokat spórolhatsz,s mindenből a legjobb!
Végösszeget nem számoltam eddig.Orvosnak vizsgálatonként 5000,kb havi 1x,de volt olyan hónap hogy 4x találkoztunk,és mit ne mondjak elfogadta.
Végén 55000-t kért.Szülésznő egy 6000 ft.-os kosarat kapott.
Babakocsit,hordozót kaptunk.Szekrények,pelenkázó,100000ft.
Kis apróságok kád,stb nem is tudom ,mert folyamatosan vettük,de mindig igyekeztünk a legolcsóbbat,mellszívó 5000,légzésmegfigyelőt kaptunk,mérleg 6000ft.
Ruhák,sokat kaptunk,amit megvettünk az elején kb 20000ft.
Matrac 12000ft.Anyumtól kaptunk egy heverőt a baba szobájába szoptatáshoz49000.Szval lehetne sorolni.
szia!
orvoshoz járás,szülés:kb100ezer
babakocsi:60ezer
vásárlás első körben/ruha,pelenka,pléd stb:kb100ezer
majd mégegyszer:kb.50ezer+komód 20ezer
kb.350ezer..
de a kiságyat és a szekrényt nem kellett megvenni,azt kaptuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!