Mitol alakulhat ki a koszmo a babakon? Miert nem figyelnek
oda az anyukak hogy ez ne alakuljon ki?
Figyelt kérdés
A nagymamam egyszer meselte hogy figyeljek mindig a babam fejborere tisztogassam es kenegessem babaolajjal mert nagyon kinos lesz ha lesz a babam fejen. Annak idejen szinte kineztek a babak anyukajat a kozossegbol amiert nem tartotta tisztan a gyermeket es nem adott a higieniara. Igy en mindig figyeltem erre es sikerult is elkerulnunk. Szerintetek?
azért érdekes, h 1 orvos azt mondja 2009-ben, h a koszmó összefügg a higiéniával. vagyis inkább nevetséges.
a kérdésre válaszolva:
A koszmó sárgásbarna színű, vastag felrakódás a hajas fejbőrön, amely a rossz vérkeringés miatt alakul ki elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából. Nem jelent veszélyt, de a kezelése jó ideig eltarthat, ezért jobb megelőzni a kialakulását.
2009. ápr. 29. 21:56
12/20 anonim válasza:
Miért hiszed azt hogy nálad jobb anyuka nincs?nem baj ha te ezt gondolod de hangot nem kell neki adni!Jössz aztán a kis provokáló kérdéseddel! Hidd el más is fürdet, szoptat és lehet több szeretete ad a babájának mint te mert nincsen el foglalva hülyeségekkel!!!!
2009. ápr. 30. 04:25
13/20 anonim válasza:
NEKEM FÉL ÉVES VOLT A KISLÁNYOM AMIKOR LEVITTÜK A DOKINÉNIHEZ ÉS Ő FELHÁBORODVA MONDTA,HOGY ENNEK A GYEREKNEK TISZTA KOSZMÓ A FEJE.ERRE ÉN NAGYOT NÉZTEM,HISZEN MINDEN NAP FÜRDETTÜK ÉS HAJAT IS MOSTUNK NEKI.CSAK ÉPPEN AZT NEM TUDTUK,HOGY A HAJMOSÁS UTÁN JÓL MEG KELL DÖRGÖLNI A FEJÉT.FŐLEG A FEJTETŐNÉL,HOGY NE TAPADJON MEG A KOSZMÓ.SZERINTEM SOKAN NEM TUDJÁK EZT AMIT MI IS CSAK KÉSŐBB TUDTUNK MEG.
2009. ápr. 30. 06:47
14/20 anonim válasza:
A fejbőr nem megfelelő vérellátása okozza a koszmót, a nem megfelelő higiénia fokozza a felrakódást. Hajlam függő, ha nagyon makacs a felrakódás / 1 éves kor kb./ akkor érdemes bőrgyógyászt felkeresni.
2009. ápr. 30. 08:44
15/20 anonim válasza:
"Néhány baba fején koszmó alakul ki. A koszmó sárgásbarna színű, vastag felrakódás a hajas fejbőrön, amely a rossz vérkeringés miatt alakul ki elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából. Nem jelent veszélyt, de a kezelése jó ideig eltarthat, ezért jobb megelőzni a kialakulását.
Ha a koszmó első jeleit tapasztalod, minden nap mosd meg és szárítsd meg a baba haját. Sűrű fésűvel fésüld át a kicsi haját, egyszer az egyik, majd a másik irányba. Ha a gyermek fején mégis kialakul a koszmó, elmulasztásához babaolajjal dörzsöld be a kicsi haját és hajas fejbőrét. Egész éjjel hagyd a fején az olajat. A következő reggel mosd meg a baba haját, és ekkor egy sűrű fésűvel könnyen eltávolíthatod a koszmót. Ezután általában eltűnik a barnás felrakódás. "
2009. ápr. 30. 09:40
16/20 anonim válasza:
Én vagyok az a dokinéni aki a választ írta.Azért írtam,hogy összefügg a higiéniával mert amint írtam is nem minden esetben a hajmosás a gond hanem a nem megfelelően válogatott mosószerek.Lehet,hogy pl valaki nem olyan anyagi körülmény között van és mondjuk tescos mosószert használ ez irritálja a baba bőrét ami szintén segítí a koszmó kialakulását.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy ne vegyen senki ilyet mert mindenki a pénztárcához méri milyen mosószert használ.Ha valaki mondjuk amiért hideg van kevesebbet szellőztet vagy nem megfelelően öltözteti a babáját sapka anyaga akkor is kialakulhat a koszmó.Te kedves x. válaszoló ha nem tudod értelmezni a válaszaimat megkereshetsz privátban is és folytathatjuk az eszmecserét.Üdv
2009. ápr. 30. 21:28
17/20 anonim válasza:
az x. válaszoló vagyok. nem hiszem, h higiéniai kérdés lenne, h az ember milyen mosóport használ. használhat az anyuka persilt is, ha épp az irritálja a babáját. ha nem használnánk mosóprt, az természetesen higiéniai kérdés lenne... tehát lehet, h akkor máshogy kellett volna fogalmaznod és nem az én szövegértelmezésemmel van a baj...
2009. ápr. 30. 21:37
18/20 A kérdező kommentje:
04.25-os valaszolonak! Te nem tudsz aludni? Ha valami bant a kerdesemben esetleg a kommenteimben kerlek mellozd a valaszadast! Nem vagyok kivancsi a buta valaszodra. Koszonom!
2009. ápr. 30. 22:18
19/20 anonim válasza:
A koszmó megjelenése nem annak a függvénye, hogy ki mennyire tartja tisztán a babáját!
Gyakran előfordul a kicsiknél, ez vele jár az ő is kis életükkel.
Nagyon jó szereket lehet már alkalmazni a kezelésükre.
Én koszmó elleni olajat használtam és nagyon jól bevált!
2011. aug. 23. 11:44
20/20 anonim válasza:
Szerintem nem kell túlaggódni a témát, mert a KOSZMÓ már lassan olyan gyakori, mint a pelenkakiütés - és olyan egyszerű is kezelni.
Vegyetek KOSZMÓ ELLENI OLAJAT a mindennoneken, vagy bármelyik gyógyszertárban. Nálunk hibátlan eredményt hozott, és csak kb 4x kellett vele átkenni a gyerek fejét!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!